Jótékonykodnak a borásznők nőnapon

2019. március 05.
A Gyengébb? Nem! - Nőnapi borkóstoló valamennyi borász résztvevője lemond aznapi honoráriumáról, és a pénzt a budapesti székhelyű Anyaoltalmazó Alapítványnak ajánlja fel.

Magyarország borásznői március 8-án újra összejönnek a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben, hogy közös borkóstolón mutassák be legújabb boraikat egymásnak, és a borszerető közönségnek. Az első ilyen esemény megszervezéséhez Szabó Edit Gyengébb? Nem! című könyve adta az apropót, amelyben 26 borásznő mesél a munkájáról, az életéről, és arról, hogy hogyan lehet nőként talpon maradni ezen a meglehetősen férfiasnak gondolt területen.

Az idei kóstolón 32 borásznő kínálja majd a borokat, hozzájuk illő ételekről pedig Alain Losbar, a Sofitel konyhafőnöke és csapata gondoskodik. A programot két mesterkurzus, egy bor-sajt, és egy bor-csokoládé kóstoló is színesíti.

A rendezvényt a borok és kínálóik mellett az teszi különlegessé és egyedivé, hogy Csetvei Krisztina móri, és Luka Enikő soproni borász javaslatára mindegyik borásznő lemond aznapi honoráriumáról, és az összeget a női szolidaritás jegyében az Anyaoltalmazó Alapítvány számára ajánlja fel.

Az alapítvány évente 75-80 bajba jutott édesanyának és gyermekének nyújt átmeneti otthont. Azok a nők fordulhatnak hozzájuk segítségért, akik brutális, agresszív családi vagy élettársi kapcsolatból menekülnek, akik valamilyen ok miatt lakásuk, albérletük elhagyására kényszerülnek, és sem a családra, sem a barátokra nem számíthatnak a bajban.

A felajánlott összeg 500.000 Ft, amely a helyszínen még tovább gyarapodhat, mert a gyűjtés a rendezvényen is folytatódik.