A napsütéssel végre a könnyű vacsorák szezonja is beköszöntött, hiszen ilyenkor a testünk automatikusan kívánja a friss salátákat, a több zöldséget, könnyed halételeket. Az alábbi recept salátához képest igen laktató – ez elsősorban a lazacnak köszönhető, ami jó adag Omega-3 zsírsavval is ellát minket. A különleges zöldségek, mint a kínai kel és az édeskömény tovább cifrázzák az ételt, ami remek vendégváróvá, vacsoraparti-fogássá emeli salátánkat. Tényleg érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 500 gramm lazacfilé
- 1 teáskanál tengeri só
- frissen őrölt bors
- 2 teáskanál olívaolaj
- 2 lime félbevágva
- 1 csésze nagyszemű (gyöngy) kuszkusz
- 1/3 fej kínai kel vékony csíkokra vágva
- 1 nagyobb fej édeskömény felszeletelve
- 2 csésze eper negyedekre vágva
A joghurtszószhoz:
- 1/2 csésze natúr joghurt
- 1/2 csésze olívaolaj
- 2 lime leve
- 4 teáskanál méz
- 1/2 teáskanál só
- frissen őrölt bors
- 1 kisebb csokor snidling felvágva
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral! Helyezzük rá a lazacfilét bőrével lefelé, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és lime-lével! Süssük körülbelül 12-18 percig.
- Amíg a lazac sül, készítsük el a kuszkuszt a leírás szerint!
- A joghurtos mártáshoz keverjük össze a joghurtot, az olívaolajat, a lime-lét és a mézet egy közepes tálban, sózzuk, borsozzuk majd adjuk hozzá a felvágott snidlinget is!
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a kuszkuszt, a felvágott édesköményt és kínai kelt! Adjuk hozzá a dressing egyharmadát és alaposan forgassuk össze! Dobáljuk az eperdarabokat a salátába! A lazacot szedjük darabkákra egy villával vagy az ujjainkkal és adjuk a salátához! Öntsük a le az egészet a maradék joghurtos mártással!