Örül a Madách tér, mert újra megnyitott az egykori Konyha, összeállva a Blitz Pizza alapítójával, kiegészülve egy hatalmas, nápolyi kemencével és formabontó étlappal. A közeg és a hangulat maradt a régi, de elmondjuk, mi az, ami miatt mindenképp érdemes kipróbálni a hetedik kerület egyik legfrissebb, mégis már klasszikusnak számító kedvenc helyét, a Blitz.Konyhát.
Liptay Dávid, Kenyeres Sándor, Trellay Levente Fábián Gergővel, Glódi Balázzsal és Sáfár Zoltánnal karöltve újragondolták éttermeik korábbi koncepcióját, és tudatosan egy olyan hely kialakítását álmodták meg, ahová saját maguk és a barátaik is szívesen járnának. Dávid pizzáit nyáron kóstoltuk már a Pontoonon, így természetesen ezek a színes és hagyományos specialitások is helyet kaptak az étlapon, akárcsak a bundában sült tahi pisztráng vagy egy vitamindús „SKC” saláta.
A világos, zöld növényekkel teli belső tér falait többek között Glódi Balázs fotói díszítik, melyek közös nyaralásaik során készültek a világ legkülönbözőbb pontjain. Kutyákkal sem kizárt, hogy összefutunk odabent, Zokni, Sanyi kutyája például ismerős lesz annak, aki sűrűn megfordul a Madách téren.
Egyszerű, mégis izgalmas étlappal készültek főételekkel a középpontban, amelyről egész nap rendelhetünk. Mi a Mac’n’Cheese-t, tahi pisztrángot „lyukban”, az épp kísérletezés alatt álló tojásos báránygolyókat kóstoltuk az SKC saláta mellett. Dávid másodpercig tartó unszolására nem hagyhattuk ki a Quashi Ungherese pizzát sem, annak ellenére, hogy a megnyitón már jó pár szeletet legyűrtünk belőle, de az vesse ránk az első követ, aki nemet tudna mondani egy ilyen pizzára!
Alapelvük a fenntarthatóság, ezért a Blitz.Konyhában ne keressünk avokádós toastot vagy túl messziről importált alapanyagokat, igyekeznek mindent a közeli gazdaságokból, termelőktől beszerezni. A saláta kivételével szinte minden ételük egy nápolyi kemencében készül Kovács Renátó séf felügyelete alatt, aki egyenesen a Fámából, Huszár Krisztián mellől érkezett a Blitz.Konyhába.
Italaik sem utolsók, bio boraik például a Szászi Birtok pincészetből érkeznek, tökéletes kísérőként a pisztránghoz, vagy egy jó pizzához. Érdekességük, hogy 100% bioszőlőből készülnek, ami egyébként a többi borról is elmondható a Blitz.Konyhában.
Mikor: napközben könnyen találhatunk szabad asztalt, de estefelé 7-8 körül már számolnunk kell a telt házzal, hacsak nincs asztalfoglalásunk. Még 11.30-tól nyitnak, de hamarosan más időpontban érkezhetünk kipróbálni a Blitz.Konyha étlapjának újdonságait, ezért érdemes követni őket az Instagramjukon és Facebook-oldalukon.
Update: április 10.-től indul az ebédmenüjük, melyet minden hétköznap 12.00-15.00 óráig kérhetünk saláta-pizza, leves-pizza, vagy saláta leves kombinációjában, 1950 Ft-ért.
Kiknek ajánljuk: elsősorban azoknak, akik szívesen tolják középre a tányérjukat, és nem zavarja őket, ha beleesznek az ételükbe. Vagy éppen ők szeretnek belekóstolni a partnerükébe, a lényeg, hogy a menüsor nem véletlenül vagy úgy kialakítva, hogy minél több finomságot megkóstoljunk.
További képeinkért kattints a galériára!
Marie Claire plusz:a legmenőbb kilátás a Madách térre biztosan a Blitz.Konyha emeletén van.
Árfekvés: A pizzák 1550 Ft-tól 2450 Ft-ig kérhetőek, a hideg ételek 1250-tól, míg a kemencés fogások 1950 Ft-os velős csont és a 3450 Ft-os tahi pisztráng között mozognak. A teljes étlapért kattints ide!
Szöveh és fotók: Bodnár Zsófi