Kedvenc helyünk a héten: IGEN

2019. február 06. |

Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

A Madách téri szeletes pizzázó után ezúttal Budán, a Margit körúton talált új, jóval tágasabb otthonra a Vidó Nóri által megálmodott IGEN. A Központ szomszédságában évekig élvezhettük motorháztetőknek dőlve a már akkor is prémium minőségű, friss olasz alapanyagokkal megszórt nápolyi szeleteket, a beülős igények miatt viszont hamar kinőtte a talponálló üzlethelyiséget, így a zárást követően Nóri egy házszámmal arrébb megálmodta a Krampuzt. A francia galette-eket mi is kipróbáltuk, még az egyik online értekezletünket is ide szerveztük – a szerkesztőség odavolt a hajdinalisztből készült palacsintáktól -, miközben Nóri sosem engedte el az IGEN újjászületéséről szőtt terveit.

Decemberben elbúcsúztunk a Krampuztól, de cserébe kaptunk egy ötször akkora befogadóképességű olasz pizzériát a Mechwart-ligettől két perc sétára. A második IGENben is látványkonyhában gyúrják a tésztát, amely amellett, hogy 00 napolitána lisztből készül, teljes kiőrlésű, és gluténmentes változatból is kérhető. Nem csak a recept, a hozzávalók nagy része is D.O.P (minőségmegjelöléssel rendelkező) termékek.

Nóri nem köt kompromisszumot a minőség terén, a fior di latte mozarellát például közvetlenül egy nápolyi gyártól rendeli, ahogy paradicsomból is a legjobbat, San Marzano-t használ. Tévhitek ellenére a valódi nápolyi pizza széle vastagabb, csupán a közepe hajszálvékony, ellentétben a teljes egészében vékony, római tésztával, amelyet sokan azonosítanak univerzálisan az olasz pizzával.

Ha az evés utazás, akkor azt az IGEN pizzáira is értik: egy falat Nápolyba repít az olasz kertek frissen szedett zöldségeinek és a tészta tökéletes összhangjának fúziója. Ha nem bírod, akkor is meg fogsz enni egy egészet, főleg, ha nem egyedül érkezel, mert minél több feltétből kóstolsz, annál szélesebb képet kaphatsz a dél-olasz konyhaművészet egy igazán autentikus oldaláról.

Nóri ajánlására egy fantasztikus spenót-gorgonzolát, egy intenzív szarvasgombás és egy gluténmentes pármai-ricottás pizzát is kóstoltunk. Kliséket félretéve állíthatom, hogy tényleg egy falat Itália, egytől-egyig!

Ha nagy a pörgés, néha Nórit is elcsíphetjük a kemencénél. Saját receptjeiben ott a Nápoly iránti szenvedélye

Kísérőnek Aperol- és Limoncello-Sritz-cel kínáltak, a kajakómát pedig epres-limoncellós tiramisuval és torta caprese-vel koronázták meg. Mi ez, ha nem dolce far niente vasárnap este?  

Kiknek ajánljuk: etetőszékekkel és játszósarokkal is el van látva az új IGEN, ezért szerencsére nagy rá a sansz, hogy itt összefutunk a környék legaranyosabb kisbabáival és totyogósaival. Ezt leszámítva a minőség az alkoholos italok terén is kimagasló, így sokan maradnak vacsora után néhány pohár limoncello spritz-re vagy Tubi 60-ra.

További képeinkért kattints a galériára!

Mikor: hétköznapokon 12.00-től 22.00-ig, szombaton 23.00-ig, de mindenképpen érdemes asztalt foglalni, hétvégén érkezésünk előtt 1-2 nappal korábban, mivel sokan felfedezték már maguknak a méltán népszerű pizzabázist.

Árfekvés: a pizzák 2190-2980 Ft-ig kérhetők, a desszertek egységesen 890 Ft-ba, a koktélok 1400 Ft-ba kerülnek.

Marie Claire plusz: idézve Nórit: „Itt pizzán az ananászt csak a gyereksarok mini konyhájában látom szívesen, de a kukoricát még ott sem”. 🙂


Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Az amaránt 5 jótékony hatása amaránt

Az amaránt 5 jótékony hatása