Színözön a konyhában

2019. március 12.
Ahogy egyre élénkebbek a fák, bokrok és kertek, úgy hozhatjuk el a színekkel a tavaszt és vidámságot a konyhánkba is.

A konyhai munka szinte minden fázisához találhatunk vidám, élénk változatokat kedvenc konyhai eszközeinkből, gépeinkből. Abba se akarjuk majd hagyni a sütés-főzést. Esetleg csak a tálalás kedvéért. Betörhetnek a színek a konyhádba?

Virágos tálak a robotgéphez

Az idén századik születésnapját ünneplő KitchenAid tavaszra elképesztő kerámiatálakat készített ikonikus robotgépéhez. Konfettimintás, skandináv virágos, szürke csipkehatású mintázatok közül választhatunk, ha fel akarjuk dobni a sütést. A tálak mikrohullámú sütőben, hagyományos sütőben, fagyasztóban is használhatók, amilyen szépek, olyan hasznosak.

Ombre öntöttvasedények

Az ikonikus öntöttvas edényeket gyártó Le Creuset tavaszi kollekciójának “Az új nyugalom” fantázianevet adta, az edények pedig csodás habcsók, tengerisó, füge és kék színűek. Az idei árnyalatokat a tisztaság, egyszerűség, visszafogottság és az ártatlanság ihlették.


Vibárló tálalók

Adjunk színt a terített asztalnak ezekkel a kis tálakkal. Az Oliver Bonas edényeinek máza napfényes sárga, vakítóan fehér, vibráló türkiz árnyalatokkal teszi vidámmá és élénkké a terített asztalt. A lekerekített formák pedig csak fokozzák a fényes máz játékosságát.

View this post on Instagram

Serve a rainbow of colour🌈

A post shared by Oliver Bonas (@oliverbonas) on


Nyúl Péter beszökött Nagycsizmás úr kertjébe

Mintha egyenesen Beatrix Potter mesekönyveiből ugrott volna ki maga Nyúl Péter, hogy becsempéssze a zöldellő kertek hangulatát a konyhánkba. A Thornback&Peel anyagán megjelenő csokoládébarna nyúlfigurák és az élénkzöld zöldségek igazi angol vidéki hangulatot varázsolnak. Ha szeretnénk, az egész helyiséget, sőt saját magunkat is felöltöztethetjük a hamisítatlan brit hangulatba, hiszen kötény, edényalátét, konyharuha, pléhdobozok és még lámpabura is található a kínálatban.


Székek újrahasznosított anyagból

Az Ikea sem marad ki a környezettudatos trendekből. Ha a székeket is lecserélnénk az ebédlőnkben a tavaszi megújulás jegyében, választhatjuk a megújuló fából és újrahasznosított műanyagból készülő ODGER székeket. 55 százalékban újrahasznosított műanyagot és 30 százalékban ipari gyártásból hátramaradt faforgácsot használnak fel a gyártáshoz, ettől izgalmas textúrát kapnak a székek.


Szemnek-szájnak ingere

Linda Miller Nicholson az Instagram-oldalával robbant be a gasztrooldalak közé, ahol rögtön kitűnt a színes tésztáival. Szakácskönyvéből pedig mi is megtudhatjuk, hogy készíthetünk pszichedelikusan színes pastát. Kizárólag gyümölcsöket, zöldségeket és fűszereket használ a színezésre. De nemcsak egyszínű, hanem pöttyös, csíkos vagy akár batikolt tésztát is megtanulhatunk készíteni tőle.


Melyik az a konyhatrend, amelyet kevesen mernek bevállalni?