Hímes tojás luxuskivitelben

2019. április 19.
A budapesti kávéházi kultúra egyik legismertebb képviselője a Gerbeaud, új húsvéti termékkollekcióval ünnepli a böjt lezárását és a tavasz beköszöntét. A Vörösmarty téri cukrászda szezonális signature termékét a húsvéti ünnepség egyik legfontosabb jelképe, a hímes tojás ihlette.

Mártha Róbert, a Gerbeaud Gasztronómia kreatív cukrászvezetője Tojásdesszert elnevezésű süteményével újraértelmezte a húsvéti desszertek fogalmát. A külsőre szépen festett csokitojásnak tűnő finomság belseje látványban a klasszikus tojás jegyeit hordozza: a roppanó étcsokoládé réteg felvágásakor narancsízű krém szimbolizálja a tojássárgáját, felejthetetlen íz-élményt és csodás látványt okozva.

“A tojás textúráival való játékra alapoztam a desszertet, így enyhén mandulaízű narancskrémből fehérjét, narancszseléből tojássárgáját imitáltam, a tojáshéjat a bergamott olajos étcsokoládéréteg, a fészek kuszaságát a Dulcey csokoládé adja” – árulta el Mártha Róbert.

“A Gerbeaudban a tradíció és innováció – ahogy mottónk is tartja – kéz a kézben jár, így a klasszikusabb ízvilág kedvelői idén is választhatják az évek óta közkedvelt Répatortánkat a Tojásdesszert mellett ”- tette hozzá Niszkács Anna, ügyvezető igazgató.

Az ajándékozni vágyóknak a húsvéti időszakban kitüntetett helyet kapó macaronjaikat ajánljuk.Az állandó kínálatba tojásdad alakú üde pasztellekben pompázó darabokat, illetve a kisebbek kedvéért kókuszos nyuszi- és vaníliás csibemacaronokat készítettünk a Gerbeaud termelő műhelyében. A cukorszórással, robbanócukorral és festéssel még egyedibbé tett falatok áfonya, málna, szilva, vanília, pisztácia ízekben kerültek a csomagolásba.