Kedvenc helyünk a héten: Cloud 9

2019. június 26.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Ezen a héten egy vadonatúj helyet fedeztünk fel, ahol a helyben készített fagylalt és kedvenc süteményeink kéz a kézben járnak. A Cloud 9 ezért sem elégszik meg a fagyizó besorolással, főleg, hogy a legmagasabb minőségű alapanyagokat használják komplex fagyidesszertjeikhez. Kipróbáltuk, és nem álltunk meg egynél.

Ha oda kerül a sor, hogy a nap végén megjutalmaznánk magunkat valami különleges édességgel, érdemes az Arany János utca felé venni az irányt. A 15. szám alatt alig egy hónapja, évekig tartó előkészületek után megnyitott a Cloud 9, Janovszky Márk és Dobár Attila szerelemprojektje, Márk pedig már Libertében tett látogatásunkkor mesélt, az akkor még titkos terveiről:

„A célom egy olyan hely nyitása volt, ahol a fagylaltot és a fagyizáshoz köthető élményt magasabb szintre tudjuk emelni, minőségi alapanyagok felhasználásával valami olyat adhatunk a vendégeinknek, amit csak nálunk lehet kapni.”

A kivitelezés előtt Márk és társa, Dobár Attila számos európai város desszert expóján jártak, ahol amellett, hogy kóstoltak, inspirációt gyűjtöttek, hogy Budapesten létrehozhassanak egy eddig nem létező új kategóriát a desszertek világában.

Itt jön képbe Lovász Éva cukrász, aki az ötletet pohárba foglalta, és olyan fagylalt kompozíciókat álmodott meg, mint a pisztárciás-epres fagyi crumble-el, vagy a sós-karamellás fagyi brownie-val.

Mindegyik desszert három fő összetevőből áll össze, a fagyiból, a tésztából, ami lehet csokoládés, pisztárciás crumble, házi oreo keksz vagy brownie, vagy éppen egy isteni, puha mákos vagy kókuszos piskóta. Az alapanyagokkal sem  spórolnak, a vaníliarudat például Madagaszkárról, a pisztárciát Iránból, a csokit pedig a híres Valrhonagyárból szállítják.

Szuper hír, hogy mentes opciót is választhatunk fantasztikus ízekben, kérhetünk tejmentes kókusz banán, málnás licsi és mangó-maracujás kókuszos kompozíciót, az első kettő vegán (semmilyen állati eredetű nincs benne), a mangós pedig tejmentes.

A mindennek helyet adó üzlet és a hozzá kapcsolódó műhely enteriőrje a modern luxus jegyében letisztult, futurista. A fehér falak és fények azt az érzést keltették, mintha egy menő laboratórimban lennénk, ahol mindenki azon „kísérletezik”, hogy a legextrémebb ízkombinációk közül választhassunk a vitrinből.

Marie Claire plusz: Anna Amélie Lines vonalrajzok a falon, melyeket Oláh Anna készít, és a táskái mellett szerencsére egyre több helyen futhatunk össze a munkáival!

Kiknek ajánljuk: Hedonistáknak és mindenkinek, aki úgy dönt, hogy megérdemli.

5 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Mikor: szinte bármikor beugorhatunk, mert a hét minden napján nyitva vannak, vasárnaptól csütörtökig 11.00-20.30-ig, pénteken és szombaton 21.30-ig.

Árfekvés: a fagylaltdesszertek 980-1280Ft-ba kerülnek.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi