Vegánként sem kell lemondanunk a nyár egyik legjobb dolgáról, a grillpartikról. A faszénen sült padlizsán vagy a cukkini is lehet annyira finom, mint egy szaftos steak, de a klasszikus köreteknek is elkészíthetjük vegán változatát. Most egy régi kedvencre, a majonézes krumplisalátára mutatunk alternatívát – ami ezúttal a kesudióból készült szósztól lesz krémes! Próbáljátok ki, amint grillközelbe kerültök.
Hozzávalók:
- 1 kg salátának való (A típusú) burgonya kisebb kockákra vágva
- 2/3 csésze nyers kesudió 2 órán át áztatva majd lecsöpögtetve
- 1/2 csésze víz
- 2 ek dijoni mustár
- 2 és 1/2 ek almaecet
- 1/2 tk só
- 1/4 tk frissen őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 csésze apróra vágott friss kapor
- 1/2 csésze apróra vágott friss petrezselyem
- 1/2 csésze apróra vágott újhagyma-zöld
Elkészítés:
- Lobogó sós vízben főzzük meg a krumplikockákat, míg a villát gond nélkül beléjük tudjuk szúrni!
- Amíg a krumpli fő, egy aprítóban vagy turmixban keverjük össze a kesudiót, a vizet, a mustárt, az almaecetet és a fokhagymát, ízesítsük sóval és borssal! Krémes szószt kell kapnunk!
- A lecsöpögtetett krumplit forgassuk össze a szósszal! Nem baj, ha közben a krumplik kicsit morzsolódnak, ettől még krémesebb lesz a salátánk.
- Adjuk hozzá az újhagymát, majd a friss kaprot és petrezselymet! Hidegen tálaljuk!
TheFullHelping