5 nyári botmixeres recept, amivel kiválthatjuk a sütés-főzést

2019. június 23.
Kinek lenne kedve bekapcsolni a sütőt vagy a tűzhelyet ilyen forróságban? Következő receptjeinkhez csupán 5-10 perc és egy jó botmixer kell, mégis felérnek egy komplett fogással. Egészítsük ki őket színes salátával, ropogtatnivalókkal, lepénykenyérrel vagy zöldségrudakkal, vagy ízlés szerint egy szelet hússal a teljesértékű ebédért vagy vacsoráért.

1. Pisztáciás-fetás mártogató

Az alább ajánlott pisztáciás-fetás mártogató fantasztikusan finom, és egy robotgéppel vagy botmixerrel gyakorlatilag percek alatt  elkészíthető. Füge Kata ugyan sulikezdéshez ajánlotta, de a nyári hőségben is kiadós fogás lehet belőle valamilyen lepénykenyérrel vagy friss zöldségekkel.

2. Kukoricagazpacho, a legmenőbb nyári leves

Ehhez a leveshez nem kell más, csak friss kukorica, paradicsom, paprika, fűszerek, és egy jó turmix – kellemes, hűsítő, nagyon nyári és nagyon kukoricás eredményt fogunk kapni. Az ízHuszár receptje következik.

3. Illatos zöldborsós-fetás krém

Fagyasztott zöldborsóból is nagyon finom lesz, de persze a koranyáron vétek lenne a zsenge borsót konzervre vagy fagyasztottra cserélni! Kínálhatjuk grissinivel, tortilla chips-szel, de nagyszerű sült zöldségek vagy húsok kísérőjeként is.

4. Céklás humusz gránátalmával és mentával

Színterápia és vitaminbomba egyben a villámgyorsan elkészíthető, szuperegészséges céklás humusz, ezúttal dióval, gránátalmával és mentával turbózva. Füge Kata receptje.

5. Világbajnok padlizsánkrém lencsesalátával és lepénnyel

Vegetáriánus ízorgia, világbajnok padlizsánkrém, plusz egy elronthatatlan, pár perc alatt elkészülő lepénykenyér bloggerünk konyhájából arra az esetre, ha nincs mivel kísérni egy salátát vagy különböző mártogatókat. Na jó, a lepénykenyérhez be kell kapcsolni a tűzhelyet, de ígérjük, csak néhány percre!