Kedvenc helyünk a héten: Czakó kert  

2019. augusztus 07.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Többfunkciós oázisként tematikus brunchokkal, bisztrókonyhával és vasárnaponként termelői piaccal várja a Czakó kert a város elől elrejtőzni vágyókat. Buda utolsó vincellér házának teraszán megpihenni olyan, mint egy instant balatoni kikapcsolódás. A levendulaágyás mellett árnyékos terasz, frissítő limonádéválaszték és kézműves fagyikínálat erősíti a tihanyi életérzést, a fák árnyékában pedig órákig hűsölhetünk akár reggelizni, akár fröccsözni érkeznénk munka után. 

Minden hónap utolsó péntekén tematikus, halas brunchokkal készülnek a vendégeknek , mi pedig épp egy ilyen péntek délelőtt érkeztünk megfejteni a Czakó kert népszerűségét. A „lelassult” millő hamar elvarázsolt minket, akárcsak az illatok, amelyek Jászai Tibor séf kerti konyhájából érkeztek. A menü egy különleges tengeri leves volt csicseriborsóval, chorizóval főszerepben az ipolyszalkai biomangalica oldalassal, egy igazi tartalmas halászlé, ahogyan még nem kóstoltuk. 

Jászai Tibor, a Czakó kert séfje 

Aki viszont nem tudja elképzelni a halászlét extrákkal, minden hónap második péntekén várják a tradicionális bajai receptúrával, de kérhetünk kontinentális reggelit is vagy válogathatunk az ínycsiklandozó, friss péksütemények közül.

Hamarosan megnyílik a Czakó kert borospincéje is, amely saját borokkal, egyfajta „urban winery”-ként üzemel majd. A vincellér ház előnyös adottságait kihasználva a borok is itt készülnek majd, mi pedig alig várjuk, hogy megkóstoljuk a város első borospincéjének kínálatát. 

Mikor: szombatonként piaccal készülnek, amikor hazai termelőktől szerezhetjük be a friss vágott és cserepes virágoktól kezdve mindent, ami elengedhetetlen a vasárnapi ebédhez. Á la carte bisztrókonyhájuk könnyed és finom fogásokat kínál, melyek nincsenek túlbonyolítva, mégis mindenki tud majd választani kedvére valót, a könnyed salátáktól kezdve a halételeken át a sültekig. 

7 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Kiknek ajánljuk: míg a környékbelieknek már törzshely a Czakó kert, igazán azok fogják értékeli, akik a nyüzsgő belváros dzsungeléből elszabadulnának pár órára, és persze imádják a Balatont.

Marie Claire plusz: mi sem bizonyítja jobban a hely kellemes atmoszféráját, mint az épület egyetlen lakója, egy kedves néni, aki a bisztró megnyitása ellenére sem költözött ki, sőt, aktívan részt vesz a Czakó kert működésében. Ezért a kilátásért és életmódért mi is szívesen beköltöznénk a Czakó utcába. 

 Árfekvés: a reggelik 990 Ft-1990 Ft-ig, ebéd 1990 Ft-tól 2990 Ft-ig kérhető. A teljes étlapért és termelői árakért kattint ide.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi