Egy nemesi kúria pazar kertjében lesz idén a SVÉT

2019. augusztus 22.
Minden eddiginél különlegesebb helyszín, a Stílusos Vidéki Szállodák vendégeskedése, illetve az ő jóvoltukból a reggelizés lehetősége, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet, regionális alapanyagok és Tóth Vera esti koncertje várja a vidéki gasztronómia elkötelezett híveit Rácalmáson a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott SVÉT 11.0 nagyrendezvényén.

Rácalmás alig 50 percnyi autóútra fekszik Budapesttől. A 18. századi nemesi kúria nyitott terei pazar kulisszákat kínálnak idén a SVÉT 11.0 nagyrendezvényén és talán nem túlzás azt állítani, hogy a helyszínválasztás különlegesebb, mint valaha.

A JANKOVICH-KÚRIÁRÓL: A Jankovich Kúria Hotel és Étterem 2016-ban nyert felvételt a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomba. A gasztrokoncepció kialakítója Ruprecht László, a hely különlegessége, hogy a Hankook gumiabroncsgyár közelségét kihasználva a nemzetközi konyha mellett koreai konyhát is visz. A Jankovich-kúria persze nem csupán étterem: magas szintű szállodai és wellness szolgáltatásainak köszönhetően itt a testen kívül a lélek szintén felüdül.

 A TALÁLKOZÓN RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEK:

1.     Almalomb Hosszúhetény

2.     Anyukám Mondta – Encs
3.     Erhardt Étterem Sopron
4.     GUSTO 13 – Veszprém
5.     Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád
6.     IKON Étterem – Debrecen
7.     Jankovich Kúria Hotel és Étterem
8.     Kistücsök Étterem – Balatonszemes
9.     La Maréda Étterem Győr
10.  Macok Bisztró és Borbár – Eger
11.  MANDULA Étterem és Bor-Bár – Villány
12.  Nomád Hotel – Noszvaj
13.  Pajta – Őriszentpéter
14.  PalKonyha – Palkonya
15.  Platán Restaurant & Café – Tata
16.  Rosinante Étterem – Szigetmonostor
17.  Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma

MEGHÍVOTT VENDÉGEK: Pannónia Gasztrohajó – Budapest, 67sigma – Székesfehérvár, Győr és Székesfehérvár után bemutatkoznak Debrecen fesztiváljai is.

Közös nevező mindig van és ez nem csak a vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag is. Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉTlapon így a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is.

Időpont: szeptember 8., vasárnap (10.00-18.00)

Infó: svet.hu, facebook.com/stilusos