A proteinszelet a tökéletes energiaforrás egy rohanós napon: bármikor egyszerűen bekaphatunk egy szeletet, és a csokival ellentétben hosszantartó energialöketet nyújt. Az más kérdés, hogy a boltokban kapható verziók közül nem mindegyik olyan egészséges, mint amilyennek hirdeti magát – épp ezért járunk jobban, ha mi magunk készítjük el. Ez a házilag elkészített változat vegán, cukormentes és az már tényleg csak bónusz, hogy így még csomagolásmentes is lesz a finomságunk!
Hozzávalók:
- 1 csésze krémes sós mogyoróvaj
- 5 szem magozott (medjool) datolya
- 2/3 csésze kendermag
- 1/3 csésze chia mag
- 1/3 csésze protein por (vaníliás, csokoládés vagy bármi más ízlés szerint)
Elkészítés:
- A mogyoróvajat és a datolyát pakoljuk aprítógépbe vagy turmixba, és daráljuk őket krémesre. Aztán adagoljuk hozzá a kendermagot és a chiát, majd szórjuk hozzá a protein port is. Addig krémesítsük, míg sűrű, süteménytésztához hasonló állagot kapunk. Ha a keverék túl nedvesnek tűnik, adjunk hozzá még egy kis proteint vagy kendermagot, ha viszont túl száraz, keverjünk bele még több mogyoróvajat! Ha édesíteni szeretnénk, dobjunk hozzá még egy kevés datolyát.
- Egy vekninek való sütőformát béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát és oszlassuk el egyenletesen egy kanál hátával.
- Tegyük a fagyasztóba legalább 10-15 percre. Ha megszilárdult, vágjuk egyforma kockákra vagy szeletekre! Fogyasztás előtt tároljuk hűtőben vagy fagyasztóban!
MinimalistBaker