A klasszikus angol reggelitől a glutén- és tejmentes gofriig

2019. július 07. |
Central Médiacsoport Zrt.

A breakfast és a lunch, vagyis a reggeli és az ebéd szavak összevonásából keletkezett a brunch szó a 19. század végén, amely azóta világhódító útjára indult és az egyik kedvenc hétvégi étkezéssé nőtte ki magát. Ha pedig valakinek eddig nem ez volt a kedvence, annak is biztosan meg fog változni a véleménye, ha ellátogat a Felix Kitchen&Bar Summer Brunch rendezvényére.

Azoknak, akik a délelőtt folyamán is a könnyű ételeket kedvelik, az úgynevezett superfood fogások jelenthetik a tökéletes választást. Legyen ez akár a feketeribizli, málna, acai bowl, a matcha green bowl vagy az avocado toast, de a breakfast buddha bowl is telitalálat. A klasszikusabb brunch vagy reggeli fogások szerelmesiről sem feledkezett meg Kovács Árpád séf, aki a LouLou, a Babel, a 21 Magyar Étterem, a Pierrot, a Vár: a Speiz éttermekben megszerzett tapasztalatával vezeti a Felix konyháját. Az eggs benedict és a klasszikus angol reggeli mellett egy merészebb fogással, a sült marinált kápia paprikával tálalt kacsás gofrival is kezdhetjük a hétvégét.

“A brunch étlapunkat úgy alakítottuk ki, hogy a könnyű, akár mentes ételektől kezdve a tartalmasabb fogásokig mindenki megtalálja nálunk a kedvencét. A tradicionális brunch ételekről természetesen nem feledkeztünk meg, de igyekeztünk egy-egy kevésbé megszokott tételt is becsempészni azoknak a vendégeknek, akik nyitottak az újdonságok iránt” – mondta el Árpád.

És, hogy mit ehetnek azok, akik a tartalmasabb brunch hívei? A klasszikus hamburger, a garnélás spagetti, vagy akár a különböző bagel összeállítások is kitűnő választást jelenthetnek számukra. Az édes fogások pedig főételként vagy desszertként is tökéletes kiegészítői lehetnek a reggelünknek, hiszen a glutén- és tejmentes gofri, valamint a ház palacsintája biztos, hogy mindenkit elvarázsol!

A Felix egész nap nyitva tart, hétköznap a reggeli menü már 7.30-tól elérhető, a Summer Brunch pedig minden szombaton és vasárnap 9.30 és 16.00 között várja a vendégeket. A fogások kipróbálására pedig a gyönyörű történelmi épület éttermi része és annak nyitott loggia-ja is nyitva áll. A brunch után pedig a kultúrára nyitott vendégek számára is tartogatnak programokat, hiszen a tavaly óta működő Ybl Budai Kreatív Ház és az új étterem célja, hogy a kultúra és a gasztronómiai kiegészítse egymást az épületben. A kiállítótér legújabb tárlatában hat magyar művésznő, Fabricius Anna, Lovas Ilona, Moizer Zsuzsa, Rabóczky Judit, Szabó Klára Petra és Tranker Kata alkotásait mutatják be az „Öntárgyiasítás, női pozíciók” témához kapcsolódva július 4-től.

Fotók: Stiglinc Gábor/ Socially

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Kedvenc helyünk a héten: Mátka hagyomány

Kedvenc helyünk a héten: Mátka