Mr. Scrooge teája leváltja a forraltbort

2019. december 08.
Amikor beköszönt a hideg és egyre jobban magunkon érezzük a karácsony szellemét, egy csésze finom forraltbor még tovább fokozhatja az ünnepi hangulatot. Idén azonban Mr. Scrooge teája letaszíthatja trónjáról az eddig abszolút favorit karácsonyi italt.

Talán azért kapta nevét Charles Dickens remekművének, a Karácsonyi éneknek híresen fösvény főszereplőjéről ez a meleg ünnepi koktél, mert semmi különleges hozzávalóra nincs hozzá szükség és rémesen egyszerű elkészíteni. Még magát Ebenezer Scrooge-ot is megszállná a karácsony szelleme ettől a gyömbéres hibiszkuszteától, amit egy adag brandy-vel tesznek még melengetőbbé.


Hozzávalók egy adaghoz:
1. A gyömbéres vajhoz olvasszunk meg 100 gramm vajat, majd ha már krémes,  apránként keverjük hozzá az 1 evőkanálnyi frissen kipréselt gyömbérlevet. Ezután hűtsük vissza a vajat. Ha nem használjuk fel mindet egyszerre, a hűtőszekrényben hetekig eláll.
2. A hibiszkuszteához tegyünk 1 evőkanálnyi szárított hibiszkuszvirágot egy három deciliteres csészébe, majd öntsünk rá forrásban lévő vizet. Hagyjuk állni négy percig, majd szűrjük le.
3. Tegyük egy nagy csészébe, amiből fogyasztani szeretnénk 50 ml cidert, brandy-t vagy calvadost, 5 ml citromlevet, egy evőkanál mézet és 30 gramm gyömbéres vajat, melyet előzőleg elkészítettünk. Ezután öntsük rá a forró hibiszkuszteát, keverjük össze és tálaljuk egy fahéjrúddal és egy hosszú citromhéjjal is díszíthetjük.

Ha nem csak egy csészényit szeretnénk készíteni, természetesen elkészíthetjük a megfelelő méretű lábosban is Mr. Scrooge teáját, amit aztán csészékbe töltve tálalhatunk a karácsonyi és újévi partikon.

Forrás: The Guardian
Fotó: Unsplash