A japán shirataki tészta a konjac növény gyökerének lisztjéből készül (ezért nevezik konjactésztának is), és az elmúlt években elképesztő népszerűségre tett szert, ugyanis glutén- és cukormentes, ráadásul tényleg szinte zéró kalóriás. Ha megfelelően kombináljuk – például sovány húsokkal és zöldségekkel –, akkor tökéletes diétás fogások készülhetnek belőle, ráadásul nem kell kompromisszumokat sem kötnünk, hiszen tényleg finom lesz a végeredmény!
Hozzávalók:
- 220 gramm shirataki tészta
- 170 gramm csirkemell
- 3 ek. olívaolaj
- 1 tk. apróra vágott fokhagyma
- 70 gramm fodros kel (letépkedve, durvára vágva)
- 2 ek. citromlé
- 1/2 tk. finomra reszelt citromhéj
- só és bors
- 2 ek. reszelt parmezán
Elkészítés:
- A tésztát készítsük el a csomagoláson írt utasítások szerint. A csirkemellet kockázzuk fel falatnyi darabokra.
- Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olívaolajat, dobjuk rá a csirkét és a fokhagymát, pirítsuk le a húst. Ízesítsük sóval és borssal.
- Ha a csirke színt kapott, dobjuk mellé a kelleveleket, és fonnyasszuk meg őket 1-2 perc alatt. Locsoljuk rá a citromlevet, majd adjuk hozzá a tésztát is – ízlés szerint szórjunk rá még egy kevés sót és borsot.
- Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
PureWow