5 izgalmas recept, ami az inzulinrezisztens diétába is belefér

2019. január 22.
Az inzulinrezisztens diéta alapja a cukor- és fehérlisztmentesség, a napi ötszöri étkezés és a szénhidrátszámolás. Elsőre talán soknak tűnhet a megvonás, éppen ezért összegyűjtöttünk öt receptet a kedvenc gasztrobloggereintől, akik bebizonyítják, hogy szénhidrátszegényen is lehet nagyon finomakat enni!

Körtés céklás saláta

Ez az immunerősítő saláta Nemsüti konyhájából cukormentes meggyszörppel is szuperül elkészíthető és remek vendégváró köret, de akár teljes kiőrlésű laposkenyérrel, párolt gabonakeverékkel vagy zabfasírttal teljesértékű ebéd is kerekedhet belőle!

A receptért kattints IDE!

 

Sült hal rózsás pácban

Füge Kata ugyan eredetileg karácsonyra ajánlotta a Marie Claire olvasóinak ezt az isteni receptet, de természetesen egész évben megállja a helyét. Az inzulinrezisztensek a hagyományos panírt kerülik a liszttartalma miatt, a pácokba pedig gyakran kerül cukros/mézes összetevő, ezért szuper választás lehet ez a különleges pác, ha már unnánk a hagyományos párolt húsokat. Quinoa salátával, szénhidráttartalmú zöldségekkel (például répa vagy hüvelyesek) tökéletes inzulinbarát ebéd!

A receptért kattints IDE!

Látványos hasselback édesburgonya

Olykor-olykor belefér az inzulinrezisztens étrendbe egy kis burgonya is, de sokkal jobb választás a lassan felszívódó édesburgonya. Az alábbi recept ráadásul nem csak nagyon finom, de kifejezetten látványos is. A hasselback módszer mindössze a burgonya szeletelési módjára vonatkozik: nem vágjuk teljesen á a zöldséget, hanem sok mély vágást ejtünk rajta, így harmonika-szerűen szétnyílik majd sütés után., Köretként vagy magában is remekül megállja a helyét!

A receptért kattints IDE!

Csípős cajun babos egytálétel

Mindig izgalmas, amikor egymástól távol álló kultúrák konyhájában hasonlóságot fedezünk fel. Ezt a kreol babos egytál például simán elmenne magyarnak is! Ráadásul minden összetevő megfelel az inzulinrezisztens konyha alapelveinek is benne. (Persze ha nem fehér kenyérrel fogyasztjuk!)

Receptért kattints IDE!

Cukormentes császármorzsa szilvaszósszal

Császármorzsa tojás, tej és  cukor nélkül? Gyerekkorunk kedvence kicsit átértelmezve, bloggerünk, Salamon Adrienn konyhájából, melyben csupán egy összetevő van, ami nem fér bele az inzulinrezisztens diétába: a rizsszirup. Ezt könnyedén helyettesíthetjük bármilyen édesítőszerrel, például a természetes eredetű eritrittel.

A receptért kattints IDE!