Emeljük új szintre a konzervlevest!

2020. április 25.
A karanténkamránk feltöltésekor jó eséllyel került egy-két konzerves vagy zacskós leves is a polcunkra. Nem ördögtől való dolgok ezek, ha a home office-ban két videós megbeszélés közben épp csak annyi időnk van, hogy megmelegítsünk valamit. Pár friss hozzávalóval ráadásul jelentősen javíthatunk ezeknek a vészmegoldásoknak az élvezeti értékén.

Bevalljuk vagy sem, de legtöbbünkkel már előfordult, hogy csak egy zacskós tésztalevest vagy konzerv paradicsomlevest volt időnk a tányérunkba merni. Bár a home office-ról azt gondolnánk, hogy sokkal több egyéb dologra jut időnk a munka mellett, valójában legtöbben sokkal többet dolgoznak, mintha az irodában, kötött munkaidőben végeznék a feladatokat. Van tehát létjogosultsága a konzervleveseknek a karanténkonyhánkban, ám ne legyünk lusták felturbózni néhány friss hozzávalóval őket. Mit tanácsolnak a mesterszakácsok? Mivel javíthatunk jelentősen a kész leveseken?


1. Paradicsomleves

Az egyik legnépszerűbb konzervleves a paradicsom. Isteni krémlevessé varázsolhatjuk bármelyik kész levest egy kis tejszínnel és friss fűszerekkel, például bazsalikommal vagy kakukkfűvel. Ezeket természetesen a frissen főzött paradicsomleveshez is hozzáadhatjuk, hiszen az majdnem ugyanaz, mint a kész konzerv.

2. Csirkés tésztaleves

Egy tojással máris wontonná varázsolhatjuk a csirkés tésztalevest. Hozzuk forrásba a levest. Míg erre várunk, verjünk fel egy-két tojást (a leves mennyiségétől és az ízlésünktől függően), majd amikor a leves már buborékol, fakanállal, folyamatos keverés mellett, lassan öntsük a tojást a levesbe. Ezután hagyjuk keverés nélkül főni a tojást egy-két percig. A tetejére szórhatunk pirított szezámmagot és vékonyra szelt újhagymát. Ha van otthon, akár felszeletelt illatos gombát is dobhatunk a még forrásban lévő tésztalevesbe, hogy még tökéletesebb legyen a végeredmény.

Olvastad már?

3. Egy jó szendvics mindenen segít

Bármelyik krémlevesen sokat javít, ha egy jó szendviccsel párosítjuk. Ahelyett, hogy pirított kenyérkockákat vagy levesgyöngyöt szórnánk a konzervlevesbe, készítsünk mellé egy gazdagon megpakolt sajtos melegszendvicset. Időben sem tart tovább, a végeredmény is laktatóbb és finomabb.

4. Zöldséglevesek

Két dolog bolondíthatja meg a zöldségleveseket: a csípős szósz és a sajt. Reszeljünk egy kis sajtot a forró levesbe, mellé pedig készítsünk fokhagymás, pirított kenyérkockát, így egyszerre lesz krémes és roppanós a levesünk. Ha nem vagyunk ellene a csípősnek, egy kis chiliszósszal még karakteresebbé tehetjük az ebédünket.

5. Lencseleves

A lencseleves önmagában is elég gazdag, tartalmas étel, ám néhány ramen inspirálta hozzávalóval sokat javíthatunk rajta. Főtt tojással és csípős szósszal nemcsak tápláló, de izgalmas étel is válhat az egyszerű konzervből. 

Olvass tovább!

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash