Ha már unjuk a rántottát: mit kezdjünk a tojással?

2020. március 31.
A tojás a tökéletes karanténétel. Ízletes, fehérjében gazdag és egyszerű kiporciózni. Ám a hagyományos elkészítési módok könnyen unalmassá válnak. A húsvét is messze van még ahhoz, hogy pirostojást fessünk a felhalmozott készletünkből, így ha új, izgalmas tojáskészítési módokat keresünk, próbáljuk ki az alábbi változatokat.

Van élet a szokásos rántottán és tükörtojáson túl, nem is akármilyen! Számos kreatív tojáskészítési módot kipróbálhatunk, ha már unjuk a hagyományos ételeket, ráadásul nem is kell több munkát belefektetnünk.

Hipnotizáló felhők a tányéron

Ha pillekönnyű tojásról álmodunk, ami habos, mint egy felhő, a közepe pedig olvadós és sárga, ezt a módszert nekünk találták ki. A felhőtojáshoz a sárgáját elkülönítjük a fehérjétől. Utóbbit habbá verjük, majd kanállal fészkeket formázunk belőle egy sütőlapon, ebbe a fészekbe helyezzük a sárgáját, és előmelegített sütőben sütjük készre.

View this post on Instagram

🇬🇧 Cloud eggs or old style orsini oufs ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 🇷🇺 Недавно на глаза попался тест на миллениала по названиям еды. Там всякие комбучи, бабл ти, боба, рамен бургеры, боулы, поке и прочее прочее. Если знаешь то миллениал, не знаешь — старый дед. Ну, короче, не суть, больше всего меня заинтересовали cloud egg, то бишь облачные яйца. Пошел гуглить оказывается миллениалы изобрели яйца орсини и назвали их облачные яйца. ⠀ Бабка! Бабкаааа! Подь суды, глянь-ка, я миллениал, едрить! 🧞‍♂️ ⠀ #food#foodporn#instafood#egg#foodie#breakfast#homemad#yolk#eggs#healthyfood#foodpics#cooking#foodpic#cloudegg#foodphotography#chef#foodlover#cloudeggs#gloobyfood#eeeeeats#cook#exklusive_shot#еда#mymybuenochefs#feedfeed#beautifulcuisines#chefsroll#hautecuisines#tastingtable

A post shared by Konstantin K. (@kopachinsky) on

Ropogós kaszinótojások kis csavarral

A kaszinótojás az egyik legfinomabb fogás a kényelmes, ráérős reggelihez. Ám ha kicsit meg is sütjük, új szintre emelhetjük még a Serius Eats által megkomponált tökéletes kaszinótojást is. Ehhez forgassuk a fehérjét zsemlemorzsába, mielőtt a serpenyőbe tennénk pár pillanatra, majd ezután töltsük csak a sárgájából készült krémet a kéregbe.

Tojást a zabkásába

Jennifer Aniston titka a tökéletes zabkásához, hogy tojást is használ hozzá. Ráadásul nem is akárhogy! Ha csak krémesebb, gazdagabb kására vágyunk, egyszerűen keverjük el benne a tojást. Már-már desszertté varázsolhatjuk az egyszerű zabkását, ha felverjük a fehérjét, és úgy keverjük a kásához a sárgájával együtt.


A levesnek is jót tesz a tojás

Ha a húslevesünket szeretnénk feldobni másnap, hogy ne mindig ugyanazt együk, a forró levesben megfőzött buggyanott tojás tökéletes megoldás. Extrább ízt ad a levesnek, a tojásunkat pedig átjárja a húsleves umami aromája.

Olvass tovább!

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash