5 spárgás recept a krémes levestől a roppanós partifalatig

2020. június 08.
Még mindig dübörög a spárgaszezon – ha mi is azok közé tartozunk, akiknek nincs tavasz és/vagy kora nyár spárgás ételek nélkül, akkor mindenképpen érdemes felvenni a palettára az 5 kedvenc receptünk egyikét!

Franciásan sikkes

A galette az édes pitefélével azonos néven futó, hagyományosan hajdinalisztből készülő sós palacsinta, amibe többnyire sós töltelék is kerül. Így került képbe a spárga is, amihez ízes sonkát és testes sajtot adunk (persze étrendtől, ízlésektől függően ezek közül bármelyik elhagyható).

Tészta, de könnyed

Lehet krumplis, búzadarás vagy ricottás – számtalan gnocchi létezik. Nemes Nóra, az ízHUSZÁR online gasztromagazin bloggere a Nosaltyról hozott a Marie Claire olvasóinak egy isteni receptet spárgával és friss spenóttal.

Roppanós partifalat

A leveles tészta használata miatt rekordsebességgel kész a fogás, ami a sült sonka sósságától tökéletes borkorcsolyaként funkcionál. Csak nehogy elfelejtsünk elegendő rozéval készülni a bulira…

Krémes ázsiai

Az ázsiai ételek főzését néha már a sok idegen hozzávalónál feladja az ember, pedig ha elengedjük a tökéletes autentikusság elvárását, akkor rengeteg izgalmas, új ízt fedezhetünk fel. A kókusztej és a kaffir lime levele fantasztikusan működik például az alábbi krémlevesben, aminek főszereplője az épp szezonális spárga.

Még pesztó is lehet belőle

Érdemes kísérletezni az otthoni pesztókkal, ugyanis ez a tömény, ízes krém nemcsak fenyőmagból és bazsalikomból, hanem sok más alapanyagból is készülhet. A lényeg, hogy kerüljön bele olívaolaj, friss fűszer és olajos magvak is, ettől lesz jó sűrű és gazdag ízű.