5 spárgás recept a krémes levestől a roppanós partifalatig

2020. június 08. |

Még mindig dübörög a spárgaszezon – ha mi is azok közé tartozunk, akiknek nincs tavasz és/vagy kora nyár spárgás ételek nélkül, akkor mindenképpen érdemes felvenni a palettára az 5 kedvenc receptünk egyikét!

5 spárgás recept a krémes levestől a roppanós partifalatig

Franciásan sikkes

A galette az édes pitefélével azonos néven futó, hagyományosan hajdinalisztből készülő sós palacsinta, amibe többnyire sós töltelék is kerül. Így került képbe a spárga is, amihez ízes sonkát és testes sajtot adunk (persze étrendtől, ízlésektől függően ezek közül bármelyik elhagyható).

Hajdinapalacsinta spárgával és sonkával

Hajdinapalacsinta spárgával és sonkával

Ugyan egyelőre még aranyárban, de a zöldségeseknél már felbukkantak a csokorba szedett spárgák, szóval érdemes átböngészni néhány nagyszerű spárgás receptet.

Tészta, de könnyed

Lehet krumplis, búzadarás vagy ricottás – számtalan gnocchi létezik. Nemes Nóra, az ízHUSZÁR online gasztromagazin bloggere a Nosaltyról hozott a Marie Claire olvasóinak egy isteni receptet spárgával és friss spenóttal.

Spárgás ricottagnocchi a hétvégére

Spárgás ricottagnocchi a hétvégére

Lehet krumplis, búzadarás vagy ricottás - többféle gnocchi létezik. Nemes Nóra, az ízHUSZÁR online gasztromagazin bloggere a Nosalty-ról hozott nektek el most egy isteni receptet spárgával és friss spenóttal.

Roppanós partifalat

A leveles tészta használata miatt rekordsebességgel kész a fogás, ami a sült sonka sósságától tökéletes borkorcsolyaként funkcionál. Csak nehogy elfelejtsünk elegendő rozéval készülni a bulira…

A kerti parti sztárja: sonkás-spárgás rudacskák

A kerti parti sztárja: sonkás-spárgás rudacskák

Villámgyors és látványos, igazi közönségkedvenc nyári kertipartikra, nem mellesleg tökéletesen passzol egy pohár jéghideg rozéfröccs mellé: süssetek sonkás-spárgás rudakat bloggerünk, Füge Kata receptje alapján.

Krémes ázsiai

Az ázsiai ételek főzését néha már a sok idegen hozzávalónál feladja az ember, pedig ha elengedjük a tökéletes autentikusság elvárását, akkor rengeteg izgalmas, új ízt fedezhetünk fel. A kókusztej és a kaffir lime levele fantasztikusan működik például az alábbi krémlevesben, aminek főszereplője az épp szezonális spárga.

Ázsiai spárgakrémleves kókusztejjel

Ázsiai spárgakrémleves kókusztejjel

Spárgaszezonban mindenképp érdemes beszerezni ebből az isteni zöldségből. Bloggerünk,Füge Kata ázsiai ihletésű receptjével megmutatja, hogyan turbózhatjátok fel a klasszikus spárgakrémlevest.

Még pesztó is lehet belőle

Érdemes kísérletezni az otthoni pesztókkal, ugyanis ez a tömény, ízes krém nemcsak fenyőmagból és bazsalikomból, hanem sok más alapanyagból is készülhet. A lényeg, hogy kerüljön bele olívaolaj, friss fűszer és olajos magvak is, ettől lesz jó sűrű és gazdag ízű.

Készíts pesztót spárgából!

Készíts pesztót spárgából!

A spárgaszezont addig kell kihasználni, amíg csak tart – például ezt az isteni házi pesztót is muszáj elkészítenünk!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró