Szintet lépett a dalgona kávé: ezúttal egy kis alkoholra öntve hódít

2020. június 13.
A karantén alatt nagy valószínűséggel mi is nekiálltunk habverővel felverni az instant kávét, hogy olyan krémes és sűrű masszát kapjunk, amit utána egy pohár jeges tejre tudunk kanalazni, és begyűjteni érte az elismerő Instagram-lájkokat. Azonban a dalgona kávé csak a bemelegítés volt, az igazi nagyágyú most jön! 

Az Espresso Martini nem új találmány, a különös kombó elegáns, V-alakú martinis pohárban minimalista, de gourmet választás, különcségével kitűnik minden itallapról. Innen pedig már csak egy lépés a Dalgona-Martini!

Hiú ábránd volt, ha azt hittük, hogy a karanténhetek legnagyobb nyertese, a dalgona kávé tündöklése véget ért. Még csak most kezdődik az igazi felvirágzása, ugyanis az instagramerek és a tiktokerek rájöttek, hogy nem csak tejre kanalazva érdemes fogyasztani a habbá vert instant kávét.

Ha mi is megadnánk magunkat az új őrületnek, a következő három pont mentén érdemes próbálkozunk:

  1. Öntsünk össze 50 ml vodkát 50 ml Baileysszel egy zárható fedelű pohárban vagy mixerben, majd jól rázzuk össze, és öntsük bele egy csinos martinis pohárba a végeredményt.
  2. Egy közepes méretű keverőtálba tegyünk 2 evőkanál cukrot, 2 evőkanál instant kávét és 2 evőkanál hideg vizet, majd kézi habverővel vagy géppel keverjük addig, míg kemény habot nem kapunk.
  3. Kanalazzuk a krémet a Martini tetejére, és élvezzük a különlegességet!

Fotó: Getty Images
Forrás: Popsugar UK