Egyszerű, de extra: mogyoróvajas sült padlizsán

2020. július 30.
Ezúttal egy igazán különleges receptet ajánlunk, amit ráadásul pofonegyszerű elkészíteni: elég hozzá egy szép padlizsán és néhány izgalmas hozzávaló, főszereplőként némi mogyoróvaj!

A padlizsán laktató és ezerféleképpen elkészíthető zöldség, amivel akkor bánunk a legjobban, ha a diós, földes ízének kiemelésére törekszünk. Az alábbi receptben ezért a mogyoróvaj felel, amihez jön még néhány izgalmas hozzávaló – a sósságot tamari szójaszósz,  az édes mellékzöngét egy kis juharszirup szolgáltatja a különleges „pácban”. A végeredmény egy hihetetlenül komplex, gazdag ízű étel, amiről senki nem mondaná meg, mennyire pofonegyszerű elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb padlizsán, félbevágva
  • 1 tk. miso paszta
  • 1,5 tk. tamari szójaszósz
  • 1,5 tk. juharszirup
  • 2 tk. mogyoróvaj (lehet sima vagy darabos is)
  • 1 tk. víz

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  2. A padlizsánt vágjuk félbe, majd irdaljuk be a közepét, hogy jobban átjárja a pác.
  3. A páchoz keverjük simára a hozzávalókat, majd kenjünk be vele egyenletesen a padlizsánokat.
  4. Sütőpapíron süssük a padlizsánokat körülbelül 25 percig, amíg szép színt kapnak. (Még jobban járunk, ha van lehetőségünk faszenes grillen elkészíteni az ételt.)

Fotó: Getty Images

 

Olvass tovább!