A padlizsán laktató és ezerféleképpen elkészíthető zöldség, amivel akkor bánunk a legjobban, ha a diós, földes ízének kiemelésére törekszünk. Az alábbi receptben ezért a mogyoróvaj felel, amihez jön még néhány izgalmas hozzávaló – a sósságot tamari szójaszósz, az édes mellékzöngét egy kis juharszirup szolgáltatja a különleges „pácban”. A végeredmény egy hihetetlenül komplex, gazdag ízű étel, amiről senki nem mondaná meg, mennyire pofonegyszerű elkészíteni!
Hozzávalók:
- 1 nagyobb padlizsán, félbevágva
- 1 tk. miso paszta
- 1,5 tk. tamari szójaszósz
- 1,5 tk. juharszirup
- 2 tk. mogyoróvaj (lehet sima vagy darabos is)
- 1 tk. víz
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
- A padlizsánt vágjuk félbe, majd irdaljuk be a közepét, hogy jobban átjárja a pác.
- A páchoz keverjük simára a hozzávalókat, majd kenjünk be vele egyenletesen a padlizsánokat.
- Sütőpapíron süssük a padlizsánokat körülbelül 25 percig, amíg szép színt kapnak. (Még jobban járunk, ha van lehetőségünk faszenes grillen elkészíteni az ételt.)
Fotó: Getty Images