Vegán spagetti citromos kesukrémmel

2020. július 09.
A néhány napja megérkezett izzasztó kánikula szinte könyörög a frissítő, citromos receptekért. Most egy könnyed, ráadásul vegán spagettit mutatunk!

Ha vegánok vagyunk, ha nem, mindenképpen érdemes kipróbálni a kesudióból készült mártásokat: az olajos magvakat szuperül lehet krémesíteni mindenféle extrahozzávaló nélkül, ráadásul kimondottan izgalmas ízt kapunk, ha előtte le is pirítjuk őket! Az alábbi recept egy pofonegyszerű olaszos tészta, amiben alapvetően két íz dominál – a frissítő citrom és a pikáns bors. Ezeket dobja fel a krémes kesumártás, amitől szaftos, mennyei spagetti lesz a végeredmény. Villámgyors és zseniálisan finom!

Hozzávalók:

  • 1 csésze kesudió, sütőben kissé megpirítva
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors és só
  • 250 gramm spagetti
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. A kesudiót pirítsuk le, majd tegyük aprítógépbe és zúzzuk össze. Adjunk hozzá egy kevés vizet, óvatosan adagoljuk, és figyeljük az állagát! Csavarjuk bele a citrom levé,t és szórjuk rá a reszelt citromhéjat, adjunk hozzá egy teáskanálnyi borsot és egy csipet sót, dobjuk bele a fokhagymát. Lágyítsuk még egy kevés olívaolajjal. Most még nem gond, ha túl sűrű a krém, később lazítjuk még egy kicsit.
  2. A tésztát főzzük ki a csomagoláson található útmutató szerint. A főzővízből tegyünk el két csészével.
  3. A mártáshoz adagoljunk egy kevés főzővizet, ismét figyeljük meg az állagot. Ha már ideálisnak tűnik a mártás, forgassuk össze a megfőtt spagettivel. Ha nem vagyunk vegánok, reszelt parmezánnal érdemes fogyasztani.

Olvass tovább!