A vegánok mindig azzal érvelnek, hogy elég néhány ügyes trükk, és ők sem maradnak ki semmiből – úgy látszik, még egy tojásételt is simán el tudnak készíteni tojás nélkül! A népszerű mediterrán fogás, a frittata amúgy is leginkább a felvert tojásba kerülő zöldségektől lesz gazdag és különleges, így itt már csak annyi volt a teendő, hogy az állati eredetű hozzávalót csicseriborsólisztre cseréljük. Ezen kívül kerül bele még egy kis quinoa – ettől a szuperételtől lesz igazán tartalmas, laktató ez a fogás!
Hozzávalók:
- 3 ek. extraszűz olívaolaj
- 150 gramm gomba, apróra vágva
- 1 kisebb vöröshagyma, apróra vágva
- 1 kaliforniai paprika, kimagozva, felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 csésze bébispenót
- 1 és 2/3 csésze csicseriborsóliszt
- só és bors
- 1/2 csésze előfőzött quinoa
- 1 kisebb csokor petrezselyem, durvára vágva
- zöldsaláta a tálaláshoz (elhagyható)
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 220 fokra. Egy magasabb falú, közepes tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.
- Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolaj felét közepes lángon. Dobjuk rá a gombát, a hagymát és a paprikát, és süssük a zöldségeket, amíg megpuhulnak, kábé 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a spenótleveleket is, majd újabb 5 percig süssük a keveréket. Ha megfonnyadtak a levelek és illatozik a fokhagyma, vegyük le a tűzről.
- Egy tálban keverjük össze a csicserilisztet a maradék olívaolajjal, és adjunk hozzá 1 és 1/2 csésze vizet, hogy viszonylag sűrű tésztát kapjunk. Dobjuk bele a zöldségeket és a megfőtt quinoát, keverjük bele a durvára vágott petrezselymet. és alaposan keverjük el! Öntsük a keveréket a tortaformába, és süssük 18-20 percig.
- A kihűlt frittatát szeleteljük fel, friss zöldsalátával tálaljuk.
PureWow
Fotó: Getty Images