Édesburgonyás-baconös tojásmuffin, a legkirályibb reggeli

2020. június 18. |

A muffinformában nem csak muffinok készülhetnek, sőt, még az édes finomságoknál sem kell megállni. A most következő recept egy fejedelmi reggeli fogást mutat be, ami ráadásul szuperül variálható.

A rántottán és az omletten túl is vannak isteni tojásos fogások – persze ha több időnk van a rohanós reggeleken tíz percnél. Hétvégén vagy ráérős délelőttön érdemes kipróbálni a tojásmuffint, ami különleges és mutatós, külön előnye pedig, hogy nagyon egyszerű a saját ízlésünkre szabni. Minél több és táplálóbb alapanyagot dobálunk bele, annál laktatóbb lesz: az általunk bemutatott receptbe most édeskrumpli, brokkoli és szaftos bacon kerül!

Hozzávalók:

  • 1 ek. tisztított vaj
  • 9 nagyobb tojás
  • 2 ek. zsíros kókusztej
  • 2 ek. salsa
  • 2 ek. élesztő
  • só és bors
  • 6 szelet bacon, felcsíkozva
  • 1 csésze reszelt édesburgonya
  • 1 csésze apróra morzsolt brokkoli

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Vajazzunk ki egy 12 darabos muffinformát.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a tojásokat, a kókusztejet, a salsát és az élesztőt. Ízesítsük sóval és borssal, majd tegyük kicsit félre.
  3. Egy serpenyőben pirítsuk meg a bacont, majd vegyük ki, és csöpögtessük le. Ugyanabban a serpenyőben puhítsuk az édeskrumplit és a brokkolit körülbelül 5 percig.
  4. A muffinformák aljába kanalazzunk egy keveset az édeskrumplis-brokkolis keverékből. Szórjunk rájuk a baconből is, osszuk el egyenletesen. Végül öntsük fel a mélyedéseket a tojásos keverékkel, és kicsit keverjük össze az egészet.
  5. Körülbelül 15-20 perc alatt süssük készre a muffinokat.

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró