Cukrász mesterkurzusok a világ legjobb cukrászaival! Budapesten

2020. szeptember 19.
A Desszert Egyetem mesterkurzusain a világ legkreatívabb cukrászai mutatják be a nemzetközi cukrászat legfrissebb irányzatait Budapesten.

A Paris Now és a Globalista konyha által életre hívott közös örömprojekt egy interjúval és a Rubik-kockával kezdődött. A francia cukrászat sztárjával, Cédric Grolet mestercukrásszal beszélgetett Laufer Judit és Valkovics Tünde, az élethű gyümölcsdesszertjeinek, valamint a Rubik-kocka formájú tortájának kóstolása közben pedig egyértelművé vált számukra: korunk cukrászatában forradalmi változás zajlik. Felnőtt egy új generáció, akik számára a magas szintű technikai tudás mellett a természetes, intenzív ízek használata, a különböző textúrák párosítása és a formabontó kreatív megoldások jelentik a jövőt.

Jeffrey Cagnes – Fraisier

A kétnapos mesterkurzusokon Párizsból, Tel-Avivból, Japánból és Kijevből érkező olyan elismert cukrászok fogják átadni szaktudásukat és bemutatni saját fejlesztésű receptjeiket, akik ennek az újító és trendteremtő cukrászgenerációnak a tagjai. Hogyan készülnek a klasszikus francia desszertek modern kivitelezésben? Milyenek a legújabb, színes péksütemények? Melyek azok az egyszerű, de látványos technikák, amelyekkel a modern cukrászgeneráció folyamatosan kísérletezik, ámulatba ejt és megreformálja a szakmát?

Nina Métayer

Az első kurzus sztárvendége Nina Métayer lesz október 12-13-ig, aki már pályája elején Párizs egyik Michelin-csillagos étteremének főcukrásza volt, legutóbb pedig a legendás Pouchkine étterem és kávézó nemzetközi hálózatának desszertkínálatáért felelt. „A süteményeimmel és a desszertjeimmel érzelmeket, valamint különböző hangulatokat szeretnék megosztani és kiváltani – írta nekünk filozófiájáról Nina Métayer, aki fiatal kora ellenére komoly szaktekintélyt szerzett magának a férfiak uralta szakmában.

Nina Métayer, Gesztenyés tekercs fatörzstorta

Karácsonyi sütemények című kurzusán hét desszertjének az elkészítését mutatja be, köztük kétféle látványos fatörzstortát, amely desszert a franciák ünnepi menüjének legfontosabb eleme.

Kattints tovább!

A novemberi mesterkurzus cukrásza igazi kuriózum: Jeffrey Cagnes Párizs legrégebbi cukrászatának vezető cukrásza. Az 1730-ben nyitott Stohrer cukrászdában a francia klasszikus desszertek készülnek, amelyeket Jeffrey Cagnes felfrissített. „Jeffrey Cagnes erőssége, hogy úgy modernizálja és egyszerűsíti a francia klasszikus édességeket, hogy közben megőrzi azok eredeti karakterét” – írta róla az egyik francia szakkritikus. A Paris-Brest vagy a többemeletes Religieuse torta mellett a cukrászkrémmel töltött „Szerelem kútja” nevű Stohrer specialitás is programjának egyik különleges desszertje.

A két fantasztikus cukrász után a jövő évet további tehetséges cukrászok mesterkurzusával tervezik. Január végén a Párizsban élő izraeli cukrász Tal Spiegel, a Desserted in Paris Instagram-oldalával, majd ellenállhatatlan desszertjeivel világhírnevet szerző cukrász jön Budapestre.

Célunk nem más, minthogy Magyarországra hozzuk a legfrissebb cukrász trendeket, ezzel segítve azt a forradalmi változást, amely a hazai kézműves cukrászszakmában is zajlik.

„Az ínyencség kimeríthetetlen boldogságforrás” – vallja a francia cukrászat első igazi sztárrá vált mestere Pierre Hermé, és ezt valljuk mi is!

Desszert Egyetem

Olvass tovább!