Cukrász mesterkurzusok a világ legjobb cukrászaival! Budapesten

2020. szeptember 19. |

A Desszert Egyetem mesterkurzusain a világ legkreatívabb cukrászai mutatják be a nemzetközi cukrászat legfrissebb irányzatait Budapesten.

A Paris Now és a Globalista konyha által életre hívott közös örömprojekt egy interjúval és a Rubik-kockával kezdődött. A francia cukrászat sztárjával, Cédric Grolet mestercukrásszal beszélgetett Laufer Judit és Valkovics Tünde, az élethű gyümölcsdesszertjeinek, valamint a Rubik-kocka formájú tortájának kóstolása közben pedig egyértelművé vált számukra: korunk cukrászatában forradalmi változás zajlik. Felnőtt egy új generáció, akik számára a magas szintű technikai tudás mellett a természetes, intenzív ízek használata, a különböző textúrák párosítása és a formabontó kreatív megoldások jelentik a jövőt.

Jeffrey Cagnes – Fraisier

A kétnapos mesterkurzusokon Párizsból, Tel-Avivból, Japánból és Kijevből érkező olyan elismert cukrászok fogják átadni szaktudásukat és bemutatni saját fejlesztésű receptjeiket, akik ennek az újító és trendteremtő cukrászgenerációnak a tagjai. Hogyan készülnek a klasszikus francia desszertek modern kivitelezésben? Milyenek a legújabb, színes péksütemények? Melyek azok az egyszerű, de látványos technikák, amelyekkel a modern cukrászgeneráció folyamatosan kísérletezik, ámulatba ejt és megreformálja a szakmát?

Nina Métayer

Az első kurzus sztárvendége Nina Métayer lesz október 12-13-ig, aki már pályája elején Párizs egyik Michelin-csillagos étteremének főcukrásza volt, legutóbb pedig a legendás Pouchkine étterem és kávézó nemzetközi hálózatának desszertkínálatáért felelt. „A süteményeimmel és a desszertjeimmel érzelmeket, valamint különböző hangulatokat szeretnék megosztani és kiváltani – írta nekünk filozófiájáról Nina Métayer, aki fiatal kora ellenére komoly szaktekintélyt szerzett magának a férfiak uralta szakmában.

Nina Métayer, Gesztenyés tekercs fatörzstorta

Karácsonyi sütemények című kurzusán hét desszertjének az elkészítését mutatja be, köztük kétféle látványos fatörzstortát, amely desszert a franciák ünnepi menüjének legfontosabb eleme.

Kattints tovább!

A novemberi mesterkurzus cukrásza igazi kuriózum: Jeffrey Cagnes Párizs legrégebbi cukrászatának vezető cukrásza. Az 1730-ben nyitott Stohrer cukrászdában a francia klasszikus desszertek készülnek, amelyeket Jeffrey Cagnes felfrissített. „Jeffrey Cagnes erőssége, hogy úgy modernizálja és egyszerűsíti a francia klasszikus édességeket, hogy közben megőrzi azok eredeti karakterét” – írta róla az egyik francia szakkritikus. A Paris-Brest vagy a többemeletes Religieuse torta mellett a cukrászkrémmel töltött „Szerelem kútja” nevű Stohrer specialitás is programjának egyik különleges desszertje.

A két fantasztikus cukrász után a jövő évet további tehetséges cukrászok mesterkurzusával tervezik. Január végén a Párizsban élő izraeli cukrász Tal Spiegel, a Desserted in Paris Instagram-oldalával, majd ellenállhatatlan desszertjeivel világhírnevet szerző cukrász jön Budapestre.

Célunk nem más, minthogy Magyarországra hozzuk a legfrissebb cukrász trendeket, ezzel segítve azt a forradalmi változást, amely a hazai kézműves cukrászszakmában is zajlik.

„Az ínyencség kimeríthetetlen boldogságforrás” – vallja a francia cukrászat első igazi sztárrá vált mestere Pierre Hermé, és ezt valljuk mi is!

Desszert Egyetem

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Ezért vagyunk oda az édes ízekért cukor

Ezért vagyunk oda az édes ízekért

Így együnk a szebb jövőért: flexitáriánus étrend egészséges diéta

Így együnk a szebb jövőért: flexitáriánus étrend

Megújult a Nosalty, és így még jobban imádjuk megújult a nosalty

Megújult a Nosalty, és így még jobban imádjuk