A legfrissítőbb citromos receptek a nullkalóriás tésztától a mennyei piskótáig

2020. július 11.
Ebben a nyári melegben van, amikor semmi másra nem vágyunk csak valami nagyon citrusos, könnyed receptre, ami főétel is, meg nem is, desszert is, meg nem is. Éppen ezért összegyűjtöttünk 5 nagyon különleges citrusos receptet a konjaktésztától egészen a nagyi puha citromos piskótájáig.

Karfiolfőzelék

Vegáknak szalonna nélkül, esetleg szejtánnal, mindenevőknek szalonnával megspékelve, tökéletes unortodox főzelék.

Nullkalóriás csoda

A japán shirataki tészta a konjac növény gyökerének lisztjéből készül (ezért nevezik konjactésztának is), és az elmúlt években elképesztő népszerűségre tett szert, ugyanis glutén- és cukormentes, ráadásul tényleg szinte zéró kalóriás.

Perzsa különlegesség

Tepsis csirkés finomság a citrusok frissességével, különleges fűszerekkel és friss újburgonyával megspékelve – igazán tartalmas, de nem elnehezítő vendégváró fogás!

Panna cotta nyári köntösben

Ebben a melegben éppen egy ilyen krémdesszertre vágyunk! Ráadásul ennek az alapja nem is gyümölcs, hanem sárgarépa, amelynek istenien áll a habkönyű citromos joghurt is.

A nagyi citromos szelete

Most, hogy végre tényleg itt a nyár, a könnyed – és könnyen elkészíthető – desszerteké a főszerep. Kolléganőnk mamájának receptje csak a citromos szelet tésztájához volt a mankó, ehhez improvizált egy citromos mázat, hogy csinosabb legyen a végeredmény.

Fotó: Getty Images