Céklatócsi joghurtos mártogatóssal

2020. november 05. |

Egészséges, izgalmas, ráadásul csodaszép a színe: próbáljátok ki a céklatócsit! Vagy tócsnit.

Tócsi vagy tócsni, ebbe most inkább ne is menjünk bele, a lényeg, hogy ezúttal céklából készül (na jó, a tökéletes textúra érdekében egy kevés krumpli is kerül bele). Ettől egyrészt jóval egészségesebb lesz, ráadásul a cékla színe miatt sokkal mutatósabb is. A klasszikus fokhagyma-tejföl kombináció helyett most egy izgalmas joghurtos mártogatóssal tálaljuk, így tökéletes lehet vendégvárónak vagy egészséges partifalatkának is. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 4 közepes cékla
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 közepes hagyma
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 nagyobb tojás, felverve
  • 6 ek. panko morzsa
  • 2 tk. koriandermag, porrá őrölve
  • 2 tk. köménymag. porrá őrölve
  • 1/4 csésze kukoricakeményítő
  • 1 citrom, félbevágva
  • 1/2 csésze görög joghurt
  • 1/2 csésze durvára vágott kapor
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • só és bors

Elkészítés:

  1. A céklákat és a krumplit hámozzuk meg, alaposan mossuk meg őket, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le a zöldségeket. Egy szűrőt béleljünk ki papírtörlővel, majd dobjuk rá a lereszelt zöldségeket és az apróra vágott hagymát. Sózzuk, majd alaposan forgassuk át a keveréket, és hagyjuk állni legalább 25 percig.
  2. Nyomkodjuk ki a felesleges levet a zöldségekből, majd tegyük át őket egy közepes tálba. Adjuk hozzá a tojásokat, a panko morzsát, a kukoricakeményítőt, a koriandert, a köményt és még 2 tk. sót!
  3. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és süssük ki benne a céklatócsikat! Amikor az olajba tettünk egy adag tésztát, mindig lapítsuk ki, hogy könnyebben süljön.
  4. A joghurtba csavarjuk bele egy fél citrom levét, keverjünk bele friss kaprot, ízesítsük fokhagymával, sóval és borssal. A még meleg céklatócsikat mártogassuk a joghurtba, vagy kenjük meg a joghurtos mártással!

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró