Céklatócsi joghurtos mártogatóssal

2020. november 05. |

Egészséges, izgalmas, ráadásul csodaszép a színe: próbáljátok ki a céklatócsit! Vagy tócsnit.

Tócsi vagy tócsni, ebbe most inkább ne is menjünk bele, a lényeg, hogy ezúttal céklából készül (na jó, a tökéletes textúra érdekében egy kevés krumpli is kerül bele). Ettől egyrészt jóval egészségesebb lesz, ráadásul a cékla színe miatt sokkal mutatósabb is. A klasszikus fokhagyma-tejföl kombináció helyett most egy izgalmas joghurtos mártogatóssal tálaljuk, így tökéletes lehet vendégvárónak vagy egészséges partifalatkának is. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 4 közepes cékla
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 közepes hagyma
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 nagyobb tojás, felverve
  • 6 ek. panko morzsa
  • 2 tk. koriandermag, porrá őrölve
  • 2 tk. köménymag. porrá őrölve
  • 1/4 csésze kukoricakeményítő
  • 1 citrom, félbevágva
  • 1/2 csésze görög joghurt
  • 1/2 csésze durvára vágott kapor
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • só és bors

Elkészítés:

  1. A céklákat és a krumplit hámozzuk meg, alaposan mossuk meg őket, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le a zöldségeket. Egy szűrőt béleljünk ki papírtörlővel, majd dobjuk rá a lereszelt zöldségeket és az apróra vágott hagymát. Sózzuk, majd alaposan forgassuk át a keveréket, és hagyjuk állni legalább 25 percig.
  2. Nyomkodjuk ki a felesleges levet a zöldségekből, majd tegyük át őket egy közepes tálba. Adjuk hozzá a tojásokat, a panko morzsát, a kukoricakeményítőt, a koriandert, a köményt és még 2 tk. sót!
  3. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és süssük ki benne a céklatócsikat! Amikor az olajba tettünk egy adag tésztát, mindig lapítsuk ki, hogy könnyebben süljön.
  4. A joghurtba csavarjuk bele egy fél citrom levét, keverjünk bele friss kaprot, ízesítsük fokhagymával, sóval és borssal. A még meleg céklatócsikat mártogassuk a joghurtba, vagy kenjük meg a joghurtos mártással!

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz balaton

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve