Bőrmásnaposság, a szépségnek legtöbbet ártó italok

2019. december 31.
Amikor nyakunkon a szilveszter, jó tudni, hogy nemcsak a fejünk, de a bőrünk is lehet másnapos. Lássuk a bőrünknek legtöbb kárt okozó alkoholos italokat – a sort a tequila nyitja.

A stockholmi Foreo Intézet megvizsgálta az alkohol bőrre gyakorolt hatásait, és úgy találta, hogy tequila van legrosszabb hatással a bőrünkre. Ezt követi a vodka, a sör és a bor. A ’bőrmásnaposság’ tehát tényleg létezik, egyes italok „nyoma” ugyanis tényleg meglátszik a bőrünkön.

Összességében minden alkoholos ital káros a bőrünknek, hiszen kiszárítja és láthatóbbá teszi a pórusokat és hozzájárul a bőr öregedéséhez, mégis van olyan ital, ami rosszabb, mint a másik. Az új évi partik kedvenc hangulatfokozói a tequila, a bor, a sör és a vodka, és persze mindenki kedvence, a pezsgő egyben az arcbőrünk legkevésbé szeretett barátai is.

A legkárosabb alkoholok a bőrünknek, sorrendben:

● tequila
● vodka
● sör
● fehér bor
● vörös bor

Kutatások vizsgálták azt is, hogy melyik alkohol mit tesz a bőrünkkel. A sör miatt puffadtabb lesz az arcunk, a vörösbor bőrirritációt, a fehérbor bőrpírt okozhat. A tequila és a vodka nagy mennyiségű fogyasztása pedig aknés bőrt eredményezhet.

Ebben az időszakban egymást követik azok az alkalmak, amikor „csak néhány korty” alkoholt iszunk, ami végezetül összeadódik és negatív hatással lesz a bőrünkre.

Fotó: Getty Images

Forrás: Foreo