Sercegő ASMR – a Nosalty új sorozatában a hangoké a főszerep

2021. február 17.
Friss és ropogós, hiánypótló és űrkitöltő ASMR-videósorozatot indít SERCEGŐ címmel Magyarország legnagyobb közösségi gasztroportálja, a Nosalty. A hangsúlyt meglepő módon most az étel mellett a konyhai hangokra, neszekre, zörejekre helyezték át, hogy ne csak a szemeknek, hanem a füleknek is adjanak egy ingerületlöketet.

Hogy mi is a SERCEGŐ?

Egy fül- és szemkényeztető audiovizuális élmény, amely a méltán trendi ASMR-videók mintájára a főzés közben keletkező hangokat, zörejeket helyezi előtérbe, miközben a háttérben lágy dzsessz szól, és végül csodás étel születik – sose volt még ennyire intim a főzés a konyhánkban. Dugd a füledbe a fülhallgatót, és hallgasd zavarba ejtően közelről, ahogy meghámozzák a hagymát, felvágják a répát, eltörik a brokkolit, ahogy pattog az olaj és sercegnek az alapanyagok.

nosalty-sercego

A SERCEGŐ nem más, mint az agy, a szemek és a fülek gasztronómiai orgazmusa szex nélkül, mégis nagyon szexin.

…és mi az az ASMR?

Az ASMR mozaikszó az angol Autonomous Sensory Meridian Response szavak kezdőbetűiből áll, ami magyarul annyit jelent, hogy önkéntelen idegi-érzéki válasz – írja az asmrmagyar.hu.

Egy olyan tapasztalás, amely jóleső, bizsergető érzést vált ki a fejbőrtől kezdődően, lefelé haladva a nyak és a gerinc mentén – egyfajta eufória, amely a pozitív érzelmek és a bőrön jelentkező kellemes érzés kombinációja.

Az ASMR-videóknak néhány éve hatalmas követőtábora van a YouTube-on, ahol leggyakrabban a különféle hangok, sercegések, neszek, zörejek, a rágás, a suttogó beszédhang kerülnek fókuszba, de egy macska órákon át tartó dorombolása, az uborkán való csámcsogás vagy a sülő bacon is kiválthatja a várt hatást.

Az első videóban egy ázsiai „stir fry” stílusú serpenyős zöldséges tésztát főztek nekünk, amelynek elkészítését eddig sosem látott módon követhetjük végig – tekintsünk rá úgy, mint egy rövidfilmre, amely egyszerre ébreszt fel minden érzékszervet!

 A zöldséges stir fry receptjéért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logoOlvass tovább!