5 mennyei lazacos recept a könnyű salátától a tökéletes steakig

2021. január 29.
Szeretjük, mert gyorsan lehet vele dolgozni, az egyik legegészségesebb haltípus, filézve, füstölve is kapni, és csodálatosan sok minden jól áll neki! Következzen öt izgalmas recept, amelyben a lazac kapja a főszerepet.

lazac-recept

A pink ezer árnyalata

Ez a saláta nagyon különleges és izgalmas. A levendula megbolondítja, a lazac és a cékla pedig vitaminban és tápanyagban gazdaggá teszi.

Gyors tésztás egytál

A tejszíntől krémes, a spenóttól és a citromtól igazán friss, a farfalle-alaptól pedig még laktató is Füge Kata szupergyors lazacos tésztaétele. Munkaebédnek kiváló!

Dél-Ázsia lazaca

Ez egy zseniálisan egyszerű dél-kelet ázsiai recept, amelyet hagyományosan egy agyagedényben készítenek el, és még rotyog, amikor felszolgálják. Vietnámban gyakran készítik harcsából, de szintén igencsak ízletes lazacfilészeletekből elkészítve.

Friss vendégváró

A füstölt lazacnak nagyon jól áll a narancs. A mák és a retek ropogóssága pedig izgalmassá teszi a lágy halhúst. És nem utolsósorban az egész összeállítása nem több 5 percnél!lazac-recept

Tekercsezés

Gránátalma, fokhagyma, spenót és némi lazac: ennél több egészséges összetevőt keresve sem tudnánk találni! Ráadásul ez a lazacétel feltekerve kerül az asztalra, ami még látványosabbá és hívogatóbbá teszi.