Tavaszi témájú macaron az új őrület

2021. március 12.
Tavaszi témájú macaronok borították virágba a közösségi oldalakat. Olyan szépek, hogy egyszerűen nem lehet nem szeretni őket. Bár az elkészítésük nem a legegyszerűbb, az újabb karantén alatt lehet kísérletezni velük.

Ha most elkezdjük gyakorolni a macaronsütést, húsvétra tökéletes kis süteményeket készíthetünk, a lehető legpompásabb díszítésekkel. Ha pedig inspirációra lenne szükségünk, elég körülnézni az Instagramon, ahol állatformájútól a virágos dizájnig szinte mindenféle tavaszi dekorációval megtaláljuk. 

Katicabogár

 

View this post on Instagram

 

A post shared by shelly bella (@_bellabakes)

A katicabogár fejének elkészítése már haladó macaronsütési feladat, ám ha csak a szárnyakat nézzük, akár kevés kézügyességgel is elkészíthetjük.

Művészi virágok

A húsvéti asztal díszei lehetnek az apró, vízfestést idéző virágokkal díszített macaronok. Bár első pillantásra nehéznek tűnhet a tavaszi virágok megfestése, készítsünk leegyszerűsített, minél kevesebb színt tartalmazó dekorációt. 

Macaronvirágok

Ha nem a macaront díszítjük, díszítsünk macaronnal! Készítsünk különböző egyszínű süteményeket, és rendezzük a tavaszi asztalon virág alakzatba. 

Epres epermacaron

Ha már belejöttünk a macaronkészítésbe, bátran alakíthatjuk a habcsókok formáját, kísérletezhetünk az alakzatokkal. A klasszikus körhöz képest csupán egy kis módosítás az eperforma. Igazán izgalmas, ha eperkrémmel töltjük meg a héjakat.

Tavaszi születésnap

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elizabeth McClure (@hitt.mcclure)

A macaronban az a jó, hogy ha elkészült, könnyen szállítható egy biztonságos dobozban. Így tökéletes sütemény a szabadban tartott születésnapi zsúrokra is, csak díszítsük virágokkal, monogrammal és a születésnapos életkorával őket.

Fotó: Unsplash

Az otthoni macaronkészítéshez alapreceptet itt olvashattok!