A Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi receptjeivel mostantól rendszeresen találkozhattok majd itt nálunk. A múlt héten kedvenc medvehagymás pogácsájának receptjét osztotta meg veletek, most egy isteni lila csodáról mesél nektek.
Áfonya tart
Hozzávalók:
Az alaphoz:
100 g puha datolya
200 g mandula
100 g zabpehely
20 g kakaópor
1 csipet só
50 g kókuszolaj
A krémhez:
300 g áfonya
60 g porcukor
2 ek keményítő
200 ml habtejszín (hideg)
250 g mascarpone
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Az áfonyás tarte alapjához az összes hozzávalót aprítóba rakjuk, és összedolgozzuk. Belenyomkodjuk egy piteforma aljába, és hűtőbe rakjuk.
A krémhez az áfonyát egy lábasba rakjuk a cukorral, és kb. 10 percig forraljuk, majd leturmixoljuk. Egy kis vízben elkeverjük a keményítőt, hozzáadjuk az áfonyához, alaposan elkeverjük, és langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét szintén elkeverjük a vaníliás cukorral, majd mindhárom alapot összekeverjük, és a krémet a hűtőből kivett mandulás formába simítjuk. A tetejét friss áfonyával, málnával vagy bármivel díszítjük.
Jó étvágyat!
Fotó és szöveg: Forgács Timi (Nem csak pite)
Ha a Nem csak pite még több receptjére vagy kíváncsi, kattints IDE!
Az Instagramon pedig ITT követheted!