Nem csak pite: oldalas zöldségpürével

2021. május 01. |

Szaftos oldalas gazdag, vitaminbomba zöldségpürével: a Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi ezúttal egy igazi vasárnapi főételt mutat!

A Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi ezúttal is hozott nektek egy mennyei receptet. Az amerikaiak kedvenc comfort foodja, a krémes mac and cheese után most egy omlós oldalast és körtével bolondított zöldségpürét mutat.

Hozzávalók:

  • 1, 5 kg oldalas

A páchoz:

  • 2 ek. dijoni mustár
  • 1 kk. kakukkfű
  • 1 kk. majoranna
  • 2 kk. rozmaring
  • 1 tk. só
  • 1 tk. bors
  • 4 ek. olívaolaj

A zöldségpüréhez:

  • 1 egész sütőtök
  • 2 fej hagyma
  • angol zeller
  • 3 kisebb körte
  • vaj ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A másfél kiló oldalashoz először elkészítjük a pácot, a hozzávalókat összekeverjük. A páccal jó alaposan bekenjük a húst, és lepirítjuk minden oldalát. A húst ezután helyezzük egy nagyobb tepsibe, és kockázzunk mellé a sütőtököt, a hagymát, az angol zellert, a körtéket és a fokhagymát. Alufóliával fedjük le, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 3 órára. Ha letelt a három óra, a húsok mellől szedjük ki a zöldségeket, és jó sok vajjal turmixoljuk össze, sózzuk, borzozzuk. A húst tegyük vissza még a sütőbe grillfokozatra, és 20 percig pirítsuk.

Jó étvágyat!

Fotó és szöveg: Forgács Timi (Nem csak pite)

Ha a Nem csak pite még több receptjére vagy kíváncsi, kattints IDE!

Az Instagramon pedig ITT követheted!

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Áfonyás zabkásafelfújt reggelire áfonya

Áfonyás zabkásafelfújt reggelire