Egy térképen a legolcsóbb Michelin-csillagos éttermek

2021. május 02.
A Michelin-csillagról általában a csillagászati árú menük jutnak az ember eszébe, pedig ez koránt sincs így. A legrangosabb kitüntetést utcai árusoktól fine dining éttermekig bármilyen hely kiérdemelheti, ha megfelel a Michelin Guide követelményeinek. Most egy térképen szedték össze, hol találhatók a világ legelérhetőbb árú Michelin-csillagos éttermei a világ körül.

Az Accredited Debt Relief gyűjtötte össze a legolcsóbb háromfogásos Michelin-csillagos menüket a grafikus térkép összeállításához. Az egyik legmeglepőbb dolog, ami szemet szúrhat, hogy bár Franciaország a fine dining egyik fellegvára, a legolcsóbb Michelin-csillagos helyek is itt találhatók. A Hostellerie la Montagne in Colombey-les-Deux-Églises-ben már 20 euróért megvacsorázhatunk. Míg Amerikában San Franciscóban található a legolcsóbb Michelin-csillagos étterem, a State Bird Provisions, ahol 45 dollár (37 euró) egy menü ára. 

legolcsobb-michelin-csillag-etterem-terkep

Norvégia legolcsóbb Michelin-csillagos étterme ennél már sokkal drágább: a Statholder Gaardenben 151,39 dollár (125 euró) a menü. Makaóban, Dél-Koreában, Izlandon vagy Dániában sem sokkal olcsóbb az olcsó Michelin-csillagos menü: 100 dollár (82,5 euró) körül mozog az áruk. 

Mivel a térkép összeállításához csak a menüket figyelték, találhatunk azért az egyfogásos kategóriában igazi kuriózumokat. A szingapúri Chan Hon Meng utcai árus 2016-ban kapott Michelin-csillagot, itt egy tál csirkés étel 1,5 dollár (1,24 euró) csupán. Hat évvel korábban a Hong Kong-i Tim Ho Wan kapott csillagot, amivel a legolcsóbb dim sum étteremnek számít a Michelin-csillagos kategóriában. 

legolcsobb-michelin-csillag-etterem-terkep

Ha már álmodozunk arról, hogy akkor, ha a járványhelyzet is engedi, útra kelünk, és elérhető árú Michelin-csillagos éttermeket is útba ejtenénk, vagy éppen csak érdekelnek a gasztronómia különlegességei, mindenképp érdemes böngészgetni a térképet.

Forrás: Mental Floss Fotó: Unsplash, Accredited Debt Relief

Olvass tovább!