Próbáltátok már a sós palacsintát? Ezek valamelyikével érdemes kezdeni!

2021. május 07.
Az édes palacsintákért mindenki rajong, de mi a helyzet a sóssal? Itthon a hortobágyi húsos palacsintán túl nem nagyon eszünk sós verziókat – itt az ideje, hogy ez megváltozzon!

Szezonális ázsiai

Ezek a lapos, palacsinta néven futó, olajban sült – de nem rántott – lepénykék a kínai, vietnámi, de még koreai éttermekben is ott szerepelnek az étlapon, mi most egy medvehagymás verzióval borzoljuk a kedélyeket.

Gluténmentes csoda

A galette, az édes pitefélével azonos néven futó, hagyományosan hajdinalisztből készülő sós palacsinta, amibe többnyire sós töltelék is kerül. Így került képbe a spárga is, amihez ízes sonkát és testes sajtot adunk (persze étrendtől, ízlésektől függően ezek közül bármelyik elhagyható).

Kukoricával turbózott

A sós-vajas főtt kukorica mellett a vékony, kakaós, túrós és lekváros palacsinták igazi strandkaják. Most amerikai stílusúra hangolt palacsintát készítünk, aminek a tésztájában a kukoricaszemek jelentik a meglepő, de nagyon finom adalékot.

Könnyű, ricottás-cukkinis

Annyira jól áll a könnyű tésztának a zöldség, mintha eleve így tervezték volna. Ha valakinek nem barátja a cukkini, akkor szabadon helyettesítheti akár répával, főzőtökkel vagy sütőtökkel is.

Csicserialapú zöldséges

Ezt a két összetevős, csicseriborsó-lisztes tésztát tényleg 1-2 perc alatt összedobjuk, ráadásul tej- és tojásmentes, egészséges palacsintatésztát készíthetünk belőle. Az így elkészült palacsintákat aztán hangulatunk szerint bármivel megtölthetjük – mi most roppanós, egészséges zöldeket és jó adag krémes-nyúlós cheddar sajtot ajánlunk hozzá.