Nem csak pite: chili con carne

2021. május 08. |

Hogyan legyen még tüzesebb a szombat este? Akkor is, ha otthon maradunk? Egy jó fűszeres, csípős chili con carne lehet a megoldás a Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi szerint.

Volt már áfonya tart és csokis pisztáciás pite is a terítéken… A Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi a múlt heti mennyei oldalas és zöldségpüré után most egy kedvencét, a szaftos chili con carne recetpjét hozta el nektek.

Hozzávalók:

0,5 kg darálthús (marhából a legjobb, de bármilyen lehet)
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
1 tk. római kömény
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. só
1 tk. bors
1 tk. szegfűbors
1 rúd fahéj
1 tk. orange habanero chili
1 konzerv darabos paradicsom
tortilla vagy tortilla chips
reszelt sajt

Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát 2 evőkanál olajon megpároljuk, és beletesszük a húst. Pár perc alatt lepirítjuk, és beletesszük a fűszereket, végül az egész paradicsomkonzervet is hozzátesszük. Mehet rá fedő, és másfél óra alatt isteni ragu lesz belőle. Közben néha keverjük meg, és ha szükséges, tegyünk hozzá húslevesalapot. Amikor a ragu kész, tortillába csavarva vagy tortilla chipszel is tálalhatjuk. És ne felejtsük el a reszelt sajtot sem!

Jó étvágyat!

Fotó és szöveg: Forgács Timi (Nem csak pite)

Ha a Nem csak pite még több receptjére vagy kíváncsi, kattints IDE!

Az Instagramon pedig ITT követheted!

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró