Ha már megvolt a tökéletes lazac, valami desszert is dukál: a minél csokisabb, annál jobb alapelvét követve Forgács Timi egy fantasztikus brownie-val készült. És jó hír a diétázóknak, hogy cukor helyett édesítő, ráadásul finomliszt helyett zabpehelyliszt kerül bele.
Hozzávalók:
1 tábla cukormentes étcsoki
50 g vaj
4 tojás
50 g eritrit
20 g hollandi kakaópor
50 g zabpehelyliszt
csipet só
eper
áfonya
Elkészítése:
Egy tábla cukormentes étcsokit (90 g) a vajjal víz felett felolvasztjuk. A tojásokat az eritrittel kihabosítjuk, majd hozzáöntjük a felolvasztott vajat és étcsokit, és hozzákeverünk 20 g hollandi kakaóport, a zabpehelylisztet és egy csipet sót. A masszát formába öntjük, és a tetejére epret és áfonyát teszünk, de használhatunk málnát, mandulát, étcsokidarabokat – ami van otthon, és amit szeretünk. 170 fokon 25 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Fotó és szöveg: Forgács Timi (Nem csak pite)
Ha a Nem csak pite még több receptjére vagy kíváncsi, kattints IDE!
Az Instagramon pedig ITT követheted!