5 édes palacsinta, amiért garantáltan körberajonganak a gyerekek

2021. május 14. |

Nem ismerünk olyan embert, aki ne szeretné a palacsintát! Ez az öt verzió tökéletes, ha kisebbeket-nagyobbakat, esetleg a csak lélekben gyerekeket kell lenyűgöznünk egy kis finomsággal.

Zserbótöltelék palacsintába mentve

Fogjuk a zserbóba szánt töltelékeket, és töltsük meg vele a palacsintákat, öntsünk rájuk csokimázat, és meg is vagyunk!

Nem piskóta: a zserbós palacsinta receptje

Nem piskóta: a zserbós palacsinta receptje

Emlékeztek a Julie & Julia – Két nő, egy recept című filmre? Kolléganőnk nem egy híres konyhaművész, hanem a nagymamája kedvelt és bevált sütireceptjeinek elkészítésére vállalkozott. Ezúttal klasszikus ünnepi sütemények újragondolt változatát mutatja meg.

Macera nélkül

Nagyon nehéz elképzelni, hogy valaki ne szeresse a palacsintát, azt viszont annál könnyebb, hogy valaki rühelli kisütögetni a vékony, könnyen foszló és állandó forgatásra szoruló lapokat. Az alábbi recept egy tepsis verzióval orvosolja a problémát!

Pofonegyszerű tepsis palacsinta

Pofonegyszerű tepsis palacsinta

Végre megspórolhatjuk magunknak a hosszas sütögetést és forgatást, ráadásul kicsit izgalmasabb is lesz az örök kedvencnek számító palacsinta.

Gyerekek kedvence

Nem egy gyorstalpaló rajzszakkör délutáni foglalkozásán ülünk, de a tányéron kifejezett hangulatunk a sikeres színösszeállításnak köszönhetően a végén örömet fog szerezni.

Szemet gyönyörködtető szivárványpalacsinta

Szemet gyönyörködtető szivárványpalacsinta

Amúgy is nehéz nemet mondani a frissen sült palacsintára, de ha szivárványszínekben pompázik, egyenesen lehetetlen. Gelb Tatjána új, különleges kötetéből a Színes konyhából hoztunk egy receptet.

Thai csoda

Elképesztően finom, roppanós, nagyon vajas banános palacsinta, amit Thaiföld minden piacán kistányérokon lehet még forrón bekebelezni.

Egészséges verzióban

Tönkölyliszt, útifűmaghéj, kókuszvirágcukor: ez a palacsinta éppen olyan finom, mint a hagyományos verziók, csak éppen belefér a tavaszi diétákba is.

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Az amaránt 5 jótékony hatása amaránt

Az amaránt 5 jótékony hatása

Magyar borpárok hüvelyesek mellé báb

Magyar borpárok hüvelyesek mellé