Szaftos ázsiai csirkemell pirított kesudióval

2021. május 13. |

Sokan unalmasnak tartják a csirkemellet, pedig csak annyi a trükk, hogy ügyesen kell variálni – és persze vigyázni kell rá, hogy ne szárítsuk ki a húst. Ma egy ázsiai ihletésű, igazán szaftos, kesudiós csirkét mutatunk.

Az ázsiai konyhában tudják, hogyan kell izgalmassá tenni a csirkemellet: használjunk gyömbért, fokhagymát, szezámolajat, legyen kicsit sós és kicsit édes, és persze jó szaftos. Ha ez megvan, elég egy kis sült zöldség és egy adag főtt rizs, hogy tápanyagokban gazdag, laktató, és ami a legfontosabb, jó ízű ebédet kapjunk. A szezámolajjal most tényleg nem érdemes spórolni, mert nagyon izgalmas karaktert ad a csirkének, a pirított kesudiónak pedig földes mélységet és ropogós textúrát köszönhetünk. És az egész tényleg megvan néhány perc alatt! Paprika helyett nyugodtan süssünk mellé brokkolit, répát, cukkinit, vagy ami éppen van otthon, a rizst pedig lecserélhetjük üvegtésztára is.

csirkemell-kesudio-azsiai-recept

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze szójaszósz
  • 6 ek. méz
  • 2 ek. rizsecet
  • 2 ek. szezámolaj
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 tk. frissen reszelt gyömbér
  • 1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma, karikákra vágva
  • 2 darab csirkemellfilé
  • 1 csésze sózatlan kesudió
  • apróra vágott újhagyma és főtt rizs a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  2. Egy tálban keverjük össze a szójaszószt, a mézet, az ecetet és a szezámolajat, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a reszelt gyömbért.
  3. A felkockázott paprikákat és a hagymát dobjuk bele egy tepsibe, öntsük nyakon a szósz felével. Forgassuk össze, és tegyük a sütőbe 15 percre. Közben a csirkemellet kockázzuk fel, és öntsük rá a maradék szószt.
  4. Dobjuk a csirkemelleket is a tepsibe, és szórjuk rá a kesudiót. Süssük őket további 15 percig, míg a csirke elkészül.
  5. A csirkét tálaljuk főtt rizzsel és karikára vágott újhagymával megszórva!

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró