Forgács Timi nemrégiben egy isteni édességet hozott nektek: a cukormentes brownie után most egy klasszikus vasárnapi menüt mutat. Igazi velős csonttal készült húslevessel kezdünk, aztán ropogós csirkecomb és petrezselymes újkrumpli készül!
Vasárnapi húsleves
Hozzávalók:
1 közepes méretű velős csont
3 nagyobb pulykanyak
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 kisebb fej zeller
1 kisebb fej karalábé
só, egész bors
és a piacról beszerzett szárított zöldségegyveleg
egy csokor petrezselyem
Elkészítés:
Először tegyük fel a húst főni hideg vízben, lassú tűzön. A vízbe tegyünk egész borsot, a száraz zöldséges fűszerkeveréket és egy kis chilit (semmiből sem maradhat ki). Legalább három órát főzzük, majd szűrjük le, és mehetnek bele a zöldségek. Most jöhet a sózás is. Körülbelül még 40 percet főzzük, és kész is van a mennyei húsleves.
Zöldfűszeres csirkecomb petrezselymes újburgonyával
Hozzávalók 4 főre:
5 egész csirkecomb
2 ek. olívaolaj
1 tk. citromfű
1 tk. rozmaring
1 tk. bazsalikom
só
bors
4 gerezd fokhagyma
2 nagy fej vöröshagyma
1 dl víz a tepsi aljára
A körethez:
1 kg apró újburgonya
3 ek. kacsazsír
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A combokat fűszerezzük be előző este, a fokhagymát és a hagymát daraboljuk fel, és tegyük a hús köré. Másnap irány a sütő, 160 fokon egy órát letakarva süssük, majd vegyük le az alufóliát, és még 30 percet 200 fokon pirítsunk rá, hogy ropogós legyen a bőre.
Az újburgonyát annyi vízben főzzük meg, ami éppen ellepi, majd szűrjük le, és egy nagyobb serpenyőben pirítsuk le a kacsazsíron, a végén szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Fotó és szöveg: Forgács Timi (Nem csak pite)
Ha a Nem csak pite még több receptjére vagy kíváncsi, kattints IDE!
Az Instagramon pedig ITT követheted!