Van otthon egy fej káposztád? 5 recept, hogy izgalmas ételt varázsolj belőle

2021. február 21. |

Imádjuk a káposztát! Akár nyersen egy egészséges salátában, akár rétesbe töltve, akár tésztafeltétként és akár a legnagyobb klasszikus, töltött káposzta formájában: mutatunk öt receptet, amiben a káposzta a főszereplő.

Kalóriaszegény saláta

Kalóriában szegény, ám rostokban annál gazdagabb a káposzta. Serkenti az emésztést, gyorsítja a béltartalom kiürülését, tisztítja a szervezetet, és javítja az ellenálló képességét. Jó méregtelenítő, a benne lévő vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően segíti az agy és az idegrendszer működését, így mindenképpen érdemes nyersen is fogyasztani, például így!

Karcsúsító ételek a strandszezon előtt: friss, nyers káposztasaláta

Karcsúsító ételek a strandszezon előtt: friss, nyers káposztasaláta

Karantén idején az evés sokunk legfőbb szenvedélyévé, az ételek elkészítése pedig kreativitásunk kiélésének egyik eszközévé vált. A következő napokban egészséges, ízletes, ugyanakkor kalóriaszegény ételek receptjét osztjuk meg veletek, amelyek nemcsak karcsúsítanak, de jókedvre is derítenek. Ráadásul percek alatt elkészíthetőek. Megálmodójuk Zséli Szilvia, a FoRest For Life életmódház tanácsadója.

Káposztából pesztó?

Az alábbi receptben két fantasztikus komponens sűrűsödik: az egyik az édes, karakteres ízű sütőtök, ami önmagában az ősz megtestesítője, a másik pedig a különleges káposztapesztó! Pesztót szinte mindenből lehet készíteni, ezért jobb is, ha nem ragadunk le a klasszikus fenyőmagos-bazsalikomos zöld változatnál!

Mazsolás-metás csavarral

A tél utolsó heteiben már alig bír magával az ember, ha a napfény és a friss hozzávalók hiánya kerül szóba. Mi legszívesebben egy tengerparti nyaralásra és egy üdítően színes salátára neveznénk be. Ha mindez most épp nem aktuális, akkor is vigasztalódhatunk zöldfűszerekkel, és a szezon egyik legsokoldalúbban felhasználható zöldségével, a fejes káposztával.

Töltött káposzta – kétszer

Már elég távoli a karácsonyi töltött káposzta emléke ahhoz, hogy ismét nekiálljuk egy jó adag elkészítésének! Nemes Nóra két verziót hoz, a szabolcsi paradicsomosat és a kolozsvári töltött káposzta receptjét. Persze ahány ház, annyi töltött káposzta, de ezekből a receptekből azért nagyon is érdemes inspirálódni.

Te melyik töltött káposztát szereted?

Te melyik töltött káposztát szereted?

Ettél karácsonykor isteni töltött káposztát valahol? Nemes Nóra, az ízHUSZÁR online gasztromagazin bloggere és ízHUSZÁR most megoszt veletek kétféle receptet. Szilveszterre még pont elkészítheted.

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Bőrszépítő barackos smoothie barack

Bőrszépítő barackos smoothie