Van otthon egy fej káposztád? 5 recept, hogy izgalmas ételt varázsolj belőle

2021. február 21.
Imádjuk a káposztát! Akár nyersen egy egészséges salátában, akár rétesbe töltve, akár tésztafeltétként és akár a legnagyobb klasszikus, töltött káposzta formájában: mutatunk öt receptet, amiben a káposzta a főszereplő.

Kalóriaszegény saláta

Kalóriában szegény, ám rostokban annál gazdagabb a káposzta. Serkenti az emésztést, gyorsítja a béltartalom kiürülését, tisztítja a szervezetet, és javítja az ellenálló képességét. Jó méregtelenítő, a benne lévő vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően segíti az agy és az idegrendszer működését, így mindenképpen érdemes nyersen is fogyasztani, például így!

Káposztából pesztó?

Az alábbi receptben két fantasztikus komponens sűrűsödik: az egyik az édes, karakteres ízű sütőtök, ami önmagában az ősz megtestesítője, a másik pedig a különleges káposztapesztó! Pesztót szinte mindenből lehet készíteni, ezért jobb is, ha nem ragadunk le a klasszikus fenyőmagos-bazsalikomos zöld változatnál!

Mazsolás-metás csavarral

A tél utolsó heteiben már alig bír magával az ember, ha a napfény és a friss hozzávalók hiánya kerül szóba. Mi legszívesebben egy tengerparti nyaralásra és egy üdítően színes salátára neveznénk be. Ha mindez most épp nem aktuális, akkor is vigasztalódhatunk zöldfűszerekkel, és a szezon egyik legsokoldalúbban felhasználható zöldségével, a fejes káposztával.

Töltött káposzta – kétszer

Már elég távoli a karácsonyi töltött káposzta emléke ahhoz, hogy ismét nekiálljuk egy jó adag elkészítésének! Nemes Nóra két verziót hoz, a szabolcsi paradicsomosat és a kolozsvári töltött káposzta receptjét. Persze ahány ház, annyi töltött káposzta, de ezekből a receptekből azért nagyon is érdemes inspirálódni.