Zseniális receptek TikTokról, amiket azonnal ki kell próbálnod

2021. március 16.
A TikTokkal kapcsolatban megoszlanak a vélemények, de azt szinte lehetetlenség elvitatni, hogy számos zseniális, vicces és ötletes videót fedezhetünk fel, ha a népszerű applikáció felületén kutakodunk. A közösségi oldalt pörgetve nemcsak zenés-táncos kihívásokat és humoros szösszeneteket nézhetünk végig, hanem akár kreatív receptvideókat is találhatunk, amikből mi is ötletet meríthetünk.

A pandémia miatt felpörgött TikTok már nem csak a tizenévesek kedvenc platformja, hiszen egyre inkább utat törnek rajta az idősebb korosztály tagjai is. A videómegosztót manapság már tudományos ismeretek, például pszichológiai és politikai témájú videók, takarítós trükkök, tudományos funfactek megosztására is használják, és olyan hírességek is minőségi tartalmakat gyártanak vele, mint Jane Fonda, aki klímatüntetését vitte át a pandémia miatt a biztonságosabb online térbe, vagy Gordon Ramsey, aki rájött, hogy így még a korábbiaknál is több embert tud elérni főzős videóival. Nemcsak a híres sztárszakács, hanem több más TikTok-felhasználó is felismerte a receptvideókban rejlő lehetőséget. Íme közülük néhány, a teljesség igénye nélkül:

Jess, alias @jessiesayhey

Jessie bevezet minket az igazi, tengerentúli home made konyhaművészetbe. Videóit vicces és cuki kommentárjaival fűszerezi, és néha kisfia, Benji is besegít neki a sütés-főzésbe. Ebben a videóban egy tipikus amerikai reggelit, mogyoróvajas-csokikrémes, édes pirítóst készíthetünk Jess segítségével.

@jessiesayhey

Peanut Nutella Grilled Sammy 😇 with a totally normal story time… #cooking #comfortfood #recipes #newyearscountdown #nutella #creator #storytime

♬ original sound – Jess

Shereen, @cookingwithshereen

Shereen több mint tizenöt évet töltött a gasztromédiában, munkája során szerzett tapasztalatait pedig YouTube-csatornája után már TikTokon is megosztja követőivel. A séffé avanzsált médiamunkás receptek színes tárházát adja át követőinek az oldalain és könyvében, a könnyen elkészíthető ételektől kezdve a bonyolultakig. Shereen most azt mutatja meg nekünk, hogyan készíthetünk el egy egyszerű, friss és tápláló salátát paradicsommal és burratával.

@cookingwithshereen

Keep it Simple. #fresh #easymeal #tomatoes #quickrecipes #breakfast #dinner #foodies #cookingwithshereen

♬ days of wine and roses – Cal

Eitan Bernath, azaz @eitan

Eitan mindössze tizenegy éves volt, amikor debütált egy főzőműsorban, lelkesedése pedig azóta is töretlen. A tizennyolc éves (és egyébként büszke feminista) séf nemcsak a receptek kitalálásában, hanem a minél ötletesebb videók készítésében is tehetségesnek bizonyul. Eitan sokunk gyerekkori álmát váltotta valóra, mikor elkészítette ezt a gabonapehelyből készült tálról szóló videót.

@eitan

I’ve been a fan of PEBBLES Cereal since I was a kid. #ad I’m stoked to help the kick off NYE! #HappyBirthdayPEBBLESCereal

♬ Morning Sun Hop – Nate Kreiswirth

Ramen King, vagyis @ramenkingivan

Ivan McCombs annyira kreatívan dolgozik a ramen tésztával, hogy videói közül nehéz csupán egyet kiemelni. Sajtburger, tejturmix, sajttorta és pizza – csak néhány azok közül, amit Ramen King a népszerű japán leves tésztájából készít. Ebben a videóban azt tanulhatjuk meg tőle, hogyan készíthetünk amerikai palacsintát ramenből.

@ramenkingivan

#ramen #pancake huh BET! Reply to @clutchupaqua #food #recipes #cooking #collegerecipes #5minutecrafts

♬ Call me – 90sFlav

Stephanie, @seasonthatish

A comfort food királynője igazi húsimádó. Videójából elsajátíthatjuk, hogyan készíthetjük el a sokak által kedvelt húsgolyót felturbózva, mozzarellával töltve. Egy tanácsot érdemes megfogadnunk, mielőtt megnyitjuk Stephanie TikTok-oldalát: jobb, ha korgó gyomorral nem nézegetjük az általa feltöltött tartalmakat.

@seasonthatish

A remake of one of my fave meatball recipes #HelloWinter #YearOnTikTok #meatballs #cookingvideos #fypシ

♬ Holly Jolly Christmas – Michael Bublé

Vivian Aronson, a @cookingbomb

Ha az ázsiai ételek szerelmesei vagyunk, akkor odáig leszünk Vivian TikTok-oldaláért, ahol eredeti, keleti receptvideókat találhatunk. Ha valaki, akkor ő tudja, hogy milyen egy jó fogás, hiszen olyan hírességek oldalán bizonyította már tudását, mint Gordon Ramsay és Scarlett Johansson.

@cookingbomb

You need to get this egg noodles at Asian market! 鸡肉炒面Stir-fry noodles! #homecooked #chinesefood #lomein #noodles #cooking

♬ original sound – Vivian Aronson 袁倩祎

Valentina Mussi, vagyis @sweetportfolio

Az olasz–kolumbiai foodblogger alapvetően édességrecepteket oszt meg, de szerencsére gyermekkori álmunkat is valóra váltotta, egy chipsbe forgatott mozzarellarúd formájában.

@sweetportfolio

HOT CHEETOS MOZZARELLA STICKS🔥🧀🥵 #homechef #airfryer #cheese #easyrecipe

♬ original sound – Valentina Mussi

Mariam, azaz @mxriyum

A 21 éves Mariam imád sütni, és láthatóan jó is benne. Három és fél milliós TikTok-követőtáborával naponta osztja meg színes és ínycsiklandozó péktermékeit. Most azt tanulhatjuk meg tőle, hogyan készítsünk cipóban tálalt krémes garnélarákos tésztát.

@mxriyum

Creamy Cajun Shrimp Pasta🤎 #fyp #Wee #pasta

♬ dear katara – L.Dre

Liz Moody, @lizmoody

A vegán foodblogger bebizonyítja, hogy a növényi alapú étkezés is lehet teljes értékű és tápláló. Az állati eredetű élelmiszerek elhagyásával sem kell lemondanunk az élvezetekről és a változatos ízekről – a legjobb példa erre ez a vegán buffalo karfiolpizza, amit mi is egyszerűen elkészíthetünk saját kezűleg.

@lizmoody

I didn’t mean the part at the end though… #vegan #sauceresponsibly #healthyrecipes #cookingvideos #ad #primalkitchen @primalkitchenfoods

♬ HOT & SPICY SALSA – Jaycee Mante

Matthew Merril, alias @matthewinthekitchen

Matthew receptjeinek elkészítése után lehet, hogy személyi edzőt kell fogadnunk, de még így is nehéz megállni, hogy ne próbáljuk ki ezeknek a színes finomságoknak az elkészítését. A csupán csak tizenhat éves Merril már most sztárnak számít a szakmájában, amit majdnem kétmillió főt számláló TikTok-követőtábora is kitűnően illusztrál. Lessük el tőle, hogyan készíthetünk gabonapehely-szeleteket, csak vigyázzunk, nehogy függők legyünk.

@matthewinthekitchen

Rice Krispie Treats are sooo easy to make and just taste so good. You gotta cook these #easyrecipe #ricekrispies #baking

♬ original sound – Matthew Merril

Olvass tovább!

Fotó: Unsplash