Medvehagyma-mánia: 5 isteni recept a pogácsától az ázsiai palacsintáig

2021. április 16.
Végre jönnek az év friss zöldségektől és gyümölcsöktől roskadozó hónapjai! Kezdetnek már itt van a medvehagyma szezonja: ha van otthon egy csokorral, és nem tudjátok, hogy mihez kezdjetek vele, az alábbi öt recept valamelyikével biztosan nem fogtok mellélőni!

Pogácsába gyúrva

Egy jó medvehagymás pogácsával nem lehet soha mellényúlni! Hétvégi kirándulásokhoz, vendég(–nem–)várónak vagy csak laza uzsonnának is szuper.

Ázsiai sós palacsinta

Ezek a lapos, palacsinta néven futó, olajban sült – de nem rántott – lepénykék a kínai, vietnami, de még koreai éttermekben is ott szerepelnek az étlapon. Mivel ilyen internacionálisak, mi egy kicsit magyarosítottunk rajtuk, és medvehagymával töltöttük meg őket.

Frittata medvehagymásan

Alább a megmaradt főtt tészta legjobb felhasználási módját láthatjuk: készítsünk olasz frittatát, ami látványos, különleges, így medvehagymásan pedig extrém finom!

Szeretjük a perecet

Nem csak a gyerekek, mi is szeretjük a perecet, hát még ha medvehagyma is kerül bele! Ráadásul egyszerűen veganizálható receptről van szó, csak cseréljük ki a tejet magtejre, a kacsazsírt pedig kókuszzsírra vagy vega pecsenyezsírra!

Húsvét után is tojáskrém

Izgalmas csavart ad a legegyszerűbb tojáskrémnek is, ha friss medvehagymát aprítunk bele! Igen, tudjuk, hogy vége a húsvétnak, de miért ne készíthetnénk az év más szakaszában is tojáskrémeket?