A Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi elárulta már nektek kedvenc medvehagymás pogácsájának receptjét, de az áfonya is volt már főszereplő. Most a málna és a gránátalma kerül sorra.
Málnás-gránátalmás pavlova
Hozzávalók:
6 db szobahőmérsékletű tojásfehérje
300 g porcukor
1 db gránátalma
2 marék fagyasztott málna
2-3 ek. kristálycukor
2 dl tejszín
1 nagy ek. görög joghurt
1 nagy ek. mascarpone
1 db vaníliarúd
½ db citrom leve
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű tojásfehérjékből közepesen kemény habot verünk. Majd hozzáadjuk kanalanként a porcukrot, és szép kemény, fényes habot verünk belőle (ez akár 10 percig is eltarthat). Tehetünk hozzá egy teáskanál ecetet, hogy fényesebb legyen. Egy sütőpapírra ráhalmozzuk a tojásfehérjét, és megformázzuk –úgy, hogy a közepében egy kis mélyedést hagyunk. 150 fokos sütőben 50 perc alatt megsütjük (megszikkasztjuk), majd hagyjuk kihűlni (akkor szép, ha néhol berepedezik).
Egy kisebb edényben feltesszük főni a málnát, a gránátalmamagokat és a cukrot (vagy eritritet). Akkor van kész, ha szép sűrű gyümölcsszirupot kaptunk, ekkor átszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük, majd elkeverjük benne a joghurtot, mascarponét, a vaníliarúd kikapart magjait, a citrom levét, és majdnem az összes gyümölcsszirupot. A krémmel megkenjük a kihűlt pavlovát, majd rácsorgatjuk a maradék gyümölcsszirupot, és a maradék gránátalmával díszítjük.
Jó étvágyat!
Fotó és szöveg: Forgács Timi (Nem csak pite)
Ha a Nem csak pite még több receptjére vagy kíváncsi, kattints IDE!
Az Instagramon pedig ITT követheted!