Sült fetás tészta, négyfeltétes tortilla, tésztachips air fryerben, most pedig a ricottás toast: a TikTok gasztrovonalának diadalmenete folytatódik. Nincs mese, ez az app hatással van az egész gasztrovilágra, amit egyáltalán nem is bánunk, ugyanis jobbnál jobb fogásokat tesz közismertté az app.
A ricottás toast az új avokádós toast – mondják a TikTok gasztrogurui. Mi pedig abszolút megyünk a trenddel, hiszen a ricotta egy proteinben gazdag, könnyen kenhető olasz tejtermék, ami szuperül variálható, szinte bármit pakolhatunk a tetejére – és biztos az ízorgia!
Először is érdemes a kenyeret (a guruk szerint a kenyér egyébként legyen inkább kovászos, savanyúbb fajta) lepirítani a „felöltöztetés” előtt, így isteni kontrasztot fogunk érezni a szánkban a krémes ricotta és a roppanós kovászos kenyér között.
Aztán: ha sós irányba mennénk, tehetünk rá lágytojást, némi borssal, esetleg mézet és bazsalikomotm vagy lesütött koktélparadicsomot és fokhagymát zöldfűszerek társaságában. És persze ott van a másik út is, az édesebb. Bogyós gyümölcsök, eper vagy füge egy kis pisztáciával és valamilyen balzsamecettel nem fog csalódást okozni!
A variációk száma végtelen, ha kiapadna a kreativitásunk kútja, pörgessük át a TikTok ricottamániásainak alkotásait!
Fotó: Unsplash