Nem tudod, mit főzz ma? Ez az 5 isteni polentás recept pillanatok alatt elkészül

2021. május 24.
Puliszka, görhe, kukoricagánica, elegáns nevén polenta: a kukoricaalapú egytálétel sok évszázadon keresztül nyújtott táplálékot a korgó gyomroknak, azonban a 21. század bőségében sem szabad megfeledkeznünk róla! Krémességével, jó kombinálhatóságával a megúszós, comfort food étkezések sztárja lehet.

Az alapok

Egy jó polenta akár főételként, akár könnyű köretként is tökéletes! Az alábbi receptnél jobbat nem tudunk, és a polenta körüli félreértéseket, konyhai bakikat is átbeszéli a cikk szerzője.

Tökéletes reggeli

Ha szeretnénk a rántotta-tükörtojás-keménytojás szentháromságon túlmutató, és nem mellesleg ezeknél laktatóbb fogással előállni, próbáljuk ki az alábbi polentás receptet!

Legjobb párosítás

A polenta lehet köret sült húsok mellé, de gyors egytálétel is készülhet belőle – különösen jó különböző zöldséges ragukkal. A gomba nagyon jól áll neki, de érdemes kedvünk szerint kombinálni.

Kakukkfüves verzió

Lágy, krémes, fűszeres: igazi comfortfood a kakukkfüves gombával megpakolt, szuperkrémes polenta.

Vega egytál

Percek alatt teljes értékű vega lakoma lehet a sült zöldséges, sajtos, tepsiben összesütött krémes polentából! Jól variálható, és idényzöldségekkel megbolondítva még finomabb.

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!