Maradék kenyérből
Alapszabály, hogy sose dobjuk ki a kicsit már megszikkadt, kiszáradt kenyeret, mert abból még rengeteg finom és izgalmas dolog készülhet. Az olasz strata, vagy kenyérrakottas is ilyen fogás, ami egyrészt sokkal izgalmasabb, mintha sima szendvicset ennénk, ráadásul rengeteg klassz, szezonális zöldséggel lehet feldobni.
Vissza a hagyományoshoz
Néha jó visszatérni az alapokhoz! Egy finom, klasszikus rakott krumplival sosem lehet mellélőni, ráadásul vegetáriánus vagy laktózmentes verzióban is könnyedén elkészíthető.
Padlizsános-parmezános rakottas
Az Ikrek című filmben van egy jelenet, amikot Danny DeVito vacsorát készít Schwarzeneggernek – jobban mondva egy adag mirelit kaját mikróz meg neki, és mindjárt be is avatja a kilencvenes évek elejének amerikai szakácsművészetébe: a félkész rakott padlizsán titka, hogy parmezánt kell rá szórni. Íme a receptje!
Mexikó stílusban
Végülis mindegy, nem kell mindent műfaj szerint kategorizálni – legyen ez egy olyan étel, amit baromi gyorsan össze lehet dobni, valószínűleg mindenki szeretni fogja, és ha úgy tetszik, az asztalnál, ha meg úgy, akkor a tévé előtt eszitek meg. Tejföllel jól locsoljátok meg, és majd szóljatok, hogy melyik verziót választottátok!
Mediterrán timpano
Ha maradt némi maradék tésztánk, semmi pánik, lehet még belőle olasz timpano! Minden benne van, amiért egy rakottast szeretni lehet: tészta, paradicsomszósz, olasz fűszerek és valamilyen szaftos húsréteg.