Így készül az amerikaiak kedvenc virslis finomsága, a corn dog

2021. december 30. |

Nem mondhatnánk, hogy jó eséllyel száll harcba a világ legegészségesebb étele címért, de ha téged is kíváncsivá tett ez a ropogós bundába bújtatott gyorskaja, egyszer szemet hunyhatsz a bűnözés felett!

A corn dog tulajdonképpen a hot dog egyik kuzinja, ugyanúgy virsliből készül, a fontos különbség azonban az, hogy előbbit a kifli helyett ropogós kukoricabunda borítja és nyársra van húzva, hogy akár jártadban-keltedben is fogyaszthasd, ha egy utcai árusnál csapsz le rá. Erre persze itthon kisebb az esély, szülőhazájában, az Egyesült Államokban azonban könnyű corn dogosba botlani városnézés közben.

Így készül a Dél-Amerikaiak kedvenc virslis kajája, a corn dog

Corn dogot készíteni nem nagy ördöngösség, elég hozzá egy nagyobb tálban sűrű tésztát keverni, a nyársra húzott virsliket lisztben megforgatni, majd a tésztába mártani és bő olajban kisütni. Legjobb még melegen, ketchuppal (ehelyett akár szuper paradicsomos mártogatóst is készíthetsz mellé), mustárral vagy majonézzel, de sült krumplival is isteni. Persze ha az megnyugtatja a lelkiismeretedet, zöldséggel is kínálhatod, úgy talán jóvá teszel valamennyit az ünnepi bűnözésből. Ha szereted a virslit, érdemes vetned egy pillantást további különleges virslis receptekre!

Házi készítésű corn dog

Hozzávalók:

  • 6 db virsli
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 15 dkg kukoricaliszt + 6 dkg sima liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet csemegepaprika
  • 1 l olaj a sütéshez

Így készül a Dél-Amerikaiak kedvenc virslis kajája, a corn dog

Így készül:

  1. Egy nagyobb méretű tálban összekeverjük a sima és a kukoricalisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a pirospaprikát és a szódabikarbónát, majd több részletben belekeverjük a tejet.
  2. Habverővel csomómentesre dolgozzuk, majd beleütjük a tojást, és azt is szépen elkeverjük a tésztában.
  3. Minden virslit félbe vágunk, beleszúrunk egy hurkapálcát, és meghempergetjük a lisztben, mielőtt a sűrű kukoricalisztes tésztába mártanánk.
  4. Felmelegítjük az olajat, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük benne a bundázott virsliket.

Forrás: Via Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Pofonegyszerű citromos-teás polentasüti citrom

Pofonegyszerű citromos-teás polentasüti