Omlós, citrommázas csirkecomb hideg napokra

2022. január 30.
Gyorsan elkészítheted, ráadásul a csirkecombot általában mindenki szereti. Hering András, a Nosalty főszerkesztője citrommal és gyömbérrel bolondította meg a receptet.

Legyen szó hideg és komor téli estékről vagy forró, napsütötte nyári nappalokról, a kínai stílusú citrommázas csirke igazi favorit lehet ebédre és vacsorára is. Ez az omlós húsú, enyhén ragacsos mázban fürdő szaftos húsétel akár egy óra alatt is el tud készülni, remekül passzol hozzá egy egyszerű párolt zöldséges köret, egy adag tojásos sült rizs vagy némi pirított tészta is. Tekerd fel a sütőt 180°C-ra, és kezdj hozzá életed legfinomabb csirkecombjának elkészítéséhez.

Így készítsd el!

Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra. A citromlekvárt keverjük össze a zúzott fokhagymával, a finomra reszelt gyömbérrel, 1 evőkanál szójaszósszal, az olajjal, majd facsarjuk hozzá a citromunk felének levét.

csirkecombokat fektessük egy alufóliával bélelt tepsibe, majd kanalazzuk rájuk a citromlekváros elegyünk felét. Ezután mehet az előmelegített sütőbe 15 percre!

A következő körben locsoljuk meg a combokat a tepsi alján összegyűlt szafttal, kanalazzuk rá a maradék máz másik felét is, majd mehet vissza a sütőbe 10 percre. Ezután újra jöhet a szafttal locsolás, majd újabb 10-15 perc sütés, amíg a csirkefelsőcombok teljesen átsülnek és megpirulnak.

Végezetül facsarjuk rá a citromunk másik felének levét, szórjuk meg friss újhagyma zöldjével, és reszeljünk rá citromhéjat. Tálalhatjuk rizzsel, tojásos pirított rizzsel vagy tésztával, wokban sült zöldségekkel.