Rántott mozarella negyedóra alatt

2022. január 16.
A rántott sajt sokunk kedvence, nem véletlenül. A Nosalty főszerkesztője, Hering András elárulja nektek, ő hogyan készíti mozzarella és pankomorzsa segítségével.

A magyar konyha imádja kirántani az ételeket. Csirke, borjú, gomba, karfiol vagy éppen sajt, mindent imádunk, ami ropogós, aranybarna panírba burkolózik.

A rántott sajtok kategóriájában most egy új belépőt köszönthetünk a mozzarella schnitzel formájában, amely első harapásra felülír mindent, amit eddig a rántott sajtról gondoltunk. Az egyik legfőbb kitétel, hogy kizárólag natúr pizzamozzarellával vagy grillmozzarellával dolgozzunk, ugyanis ezeknek jóval alacsonyabb a nedvességtartalma – például egy bufala mozzarellához képest.

A pizzamozzarellát a legtöbb hipermarketben beszerezhetjük akár kisebb darabokban kiporciózva, akár nagyobb, tömb kiszerelésben. Ha vékonyra szeletelt mozzarellát kaptunk az üzletben, akkor 2-3 szeletet tapasszunk össze az ujjnyi vastagság eléréséhez, majd így panírozzuk és süssük őket.

Vágjunk ujjnyi vastagságú szeleteket a pizzamozzarellából. Ha vékonyra szeletelt mozzarellával dolgozunk, tapasszunk össze 2-3 szeletet, hogy megkapjuk az ujjnyi vastagságot.


A mozzarellaszeleteket panírozzuk be: forgassuk meg lisztben, tojásban és a pankomorzsában. Az utolsó pankoréteget alaposan nyomkodjuk rá, hogy a lehető legtöbb morzsa tapadjon a külső rétegre.

Tegyünk egy serpenyőt a főzőlapunkra, öntsünk bele annyi olajat, hogy vastagon bevonja a serpenyő alját. Közepes lángon kezdjük el melegíteni az olajat.

Dobj egy kevés pankót az olajba. Ha az azonnal felpörög és sülni kezd, készen állunk a sütésre. Ha nem, várjunk még egy kicsit, amíg felforrósodik az olaj. Amikor az olaj forró, tegyük bele a panírozott mozzarellát. Az egyik oldalán 2-3 percig süssük (amíg a szélei meg nem barnulnak, közepén pedig aranybarna színű nem lesz).

Óvatosan fordítsuk meg, majd süssük további 1-2 percig a másik oldalán, amíg ugyanazt az középen arany, szélein barnásabb színt kapjuk.

Ha megsültek, alaposan csepegtessük le az olajat róluk, szórjuk meg sópehellyel és frissen őrölt fekete borssal, nyomjunk rá pár csepp citromlevet, majd élvezzük, hogy a mozzarella schnitzel nyúlik a tányérunkon vagy a kezünkben.

A pontos hozzávalókért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo

 

Ezt is készítsd el!